(FOTO) Dom starejših občanov Tezno: S piknikom in torto praznovali 17 let delovanja

Tatjana Vrbnjak
26.05.2021 16:03
Vsi stanovalci so si prislužili priznanje najboljši stanovalec leta, vsi zaposleni pa naziv delavec leta.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na pikniku so se družili stanovalci in zaposleni. Foto: Igor NAPAST
Igor Napast

Lep sončen dan, kot naročen za piknik, s katerim so stanovalci in zaposleni Doma starejših občanov Tezno praznovali 17-letnico delovanja, je še dodatno polepšal že tako dobro vzdušje ob tem, da praznujejo vsi skupaj. V predkoronskih časih bi obletnico označili z vrsto prireditev in gostov čez cel teden, tokrat pa so se na pikniku družili samo ti, ki so šli skozi minulo naporno leto skupaj - torej stanovalci in zaposleni. Letos niso - kot je bil to običaj doslej - podelili priznanj za poseben prispevek posameznikom, ampak so si vsi stanovalci prislužili priznanje najboljši stanovalec leta, vsi zaposleni pa naziv delavec leta.

Igor Napast

Tudi v tezenskem domu starejših so se soočili s koronavirusom, kar je pomenilo vrsto ukrepov, a tudi v času najhujših omejitev so omogočali obiske svojcev. Zdaj že dva tedna naročanje na obisk ni več potrebno. Dom je tudi spet polno zaseden: v njem živi 223 stanovalcev, za katere skrbi 137 zaposlenih in še sedem iz programa javnih del. Kmalu jih bo še več - predvidoma konec leta nameravajo v neposredni bližini zgraditi novo enoto za začasne namestitve, v kateri bo prostora za dvanajst stanovalcev.

Igor Napast

"Namenjena bo stanovalcem, ki se še ne odločajo za stalno namestitev v dom, a v nekem obdobju potrebujejo podporo - na primer po odpustu iz bolnišnice ali ker bi tisti, ki jim sicer pomagajo, odšli na dopust. Namenjena bo bivanju do treh mesecev, potem pa naj bi se stanovalec načeloma vrnil v domače okolje," razlaga direktorica Jasna Cajnko. Začeli so že iskati kader, saj ga, ker strokovnega kadra na trgu dela primanjkuje, predhodno sami izobrazijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta