(FOTO) Dvajsetletnica: Si še tu? Še si tu!

Jaša Lorenčič
23.02.2019 12:21

Mariborski klub Kaos je v petek z razprodanim koncertom Vlada Kreslina praznoval dvajsetletnico. Za biljard in ročni nogomet se včasih še vedno čaka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Si še tu? Vlado Kreslin je vprašanje ponavljal. In ponavljal in ponavljal. Si še tü? Začel je pet čez enajsto. Hit na hit. Ena pesem. Cesta. Tvoje jutro. To so bili samo prvi trije štikli. Si kar lahko mislite, kako je to šlo. Vladek vmes niti brenkati ni rabil, z nogo je dajal ritem, mlada grla so pa pela refrene. Dobro razpoložen s črnim klubom, črno kitaro, pri petinšestdesetih. Velikan na majhnem odru. Če imaš pesem, sta pač dovolj kitara in vokal. Gladko je naučil zbrane tudi eno novo - Vse se da. "Iz Prekmurja je kdo tu?" je igrivo vprašal. Pa je šlo nekaj rok v zrak. "Sem s Petišovc! Petišoooovc!" je kričal mladi tip.

Se vidi, ko prideš dol

Kreslin pa je spraševal, če se je iz ozadja dobro uganilo, dekle v prvih vrstah, če je še tu. Ali pa je to rekel za par? Kakorkoli že, gladko bi lahko enako rekel tudi za lokal Kaos. Še je tu, še. V petek je klub v Gosposvetski uradno praznoval dvajsetletnico. Tako, kot se spodobi: razprodano. "Že v četrtek smo prodali vse karte. Dvajset let je kar lepa doba za tak lokal," nam je povedal njegov trenutni vodja in solastnik Bojan Klavžar. "Od kod ime - Kaos? Hm, nikoli se nisem vprašal, ampak saj vidiš, ko prideš dol: kaos." Ampak kaos v rockerskem smislu.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinsek

Mlado občinstvo

Klavžar vodi Kaos četrto leto. V Maribor je iz Podčetrtka prišel pred dvanajstimi leti zaradi študija in ostal zaradi posla. Zakaj se je podal ravno v Kaos? "Ker je bil ta klub eden izmed boljših v Mariboru, saj je ponujal sceno, ki jo imam tudi sam rad. Je pa res, da je ta scena takrat živela bolje kot sedaj. Zelo se trudimo, da ohranjamo dušo lokala z druženjem in koncerti."
V zadnjem času so se tako nanizali koncerti Pera Lovšina, Zorana Predina, Adija Smolarja in Kreslina. "Pa tudi kakšne metalske bande gostimo, radi ponujamo priložnost tudi mladim, garažnim skupinam." Klavžar iz izkušenj dobro ve, da koncert prinese ogromno birokratskih izzivov in tudi tveganj. Ampak na koncu je očitno vredno: Kaos nagovarja mešano publiko, sodeč po videnem v petek pa zelo dobro nagovarja mlado občinstvo. Sploh mladi pari so se radi zavrteli v gužvi prijetnega tipa.

Andrej Petelinsek
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta