(FOTO) Radvanjčani protestirajo proti načrtovanemu zaprtju pošte

Igor Selan Igor Selan
07.05.2019 12:01

"A bodo počasi ukinili še lekarno, pa zdravnika?" se sprašujejo v Radvanju; iz Pošte Slovenije zdaj sporočajo, da bodo poslovalnico v Pohorski ulici skušali preoblikovati v pogodbeno pošto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Krajani Radvanja protestirajo proti zaprtju poslovalnice v Pohorski ulici
Andrej Petelinsek

Načrtovano zaprtje petih poštnih poslovalnic v Mariboru je dodobra razburilo predvsem krajane Radvanja, ki so danes ob 10. uri pred pošto pripravili celo protest. Zbralo se je kakih dvajset predvsem starejših krajanov, ki so s transparenti v rokah glasno protestirali proti zaprtju pošte v Pohorski ulici. "Tako velik rajon in toliko starejših ljudi, oni pa bi zdaj zaprli pošto. To je sramota. Sprašujemo se, če nam na koncu ne bodo ukinili še lekarne, pa zdravnika. Ker tako kot se vse zapira, saj več ne veš, če ne bodo ukinili še teh. Žalostno, ne samo za Maribor, za celo Slovenijo," je bila ogorčena Helena Plečko. Kot še pravijo Radvanjčani, načrtov Pošte Slovenije ne razumejo predvsem zato, ker je poslovalnica v Radvanju po njihovem prepričanju še kako rentabilna. "Tukajšnja pošta odlično funkcionira. Poglejte sami, vedno sta polni vsaj dve vrsti in to ne glede na to, kdaj prideš. Potem pa bi se šli nek turistični biser," ugotavlja Milan Vižin. Ob tem opozorijo, da so nedavno ostali tudi brez bankomata. Kot tudi, da bodo v primeru zaprtja poslovalnice v Radvanju morali na pošto v Borštnikovo, ki pa je po njihovem mnenju že zdaj preobremenjena.

Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta