(FOTO) Roza pentlje v središču Maribora v opomin na raka

Jana Juvan Jana Juvan
03.10.2023 18:41

Zdaj že dobro prepoznavne roza pentlje bodo tako opominjale vse mimoidoče predvsem na pomen samopregledovanja dojk, ki velja za najpomembnejši samozaščitni ukrep.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Članice združenja Europa Donna so okrasile drevo na Trgu Leona Štuklja.

V opomin na raka, ki prizadene največ žensk, okoli 1500 na leto samo v Sloveniji, so članice združenja Europa Donna okrasile drevo na Trgu Leona Štuklja. Zdaj že dobro prepoznavne roza pentlje bodo tako opominjale vse mimoidoče predvsem na pomen samopregledovanja dojk, ki velja za najpomembnejši samozaščitni ukrep, s katerim lahko slehernica prepreči razvoj težje oblike raka na dojki - poleg sodelovanja v presejalnem programu Dora, ki je namenjen ženskam po 50. letu in beleži vse boljše rezultate.

Igor Napast

Tudi Glavni trg je oktobra v rožantem odsevu, fontana je namreč obarvana v roza, barvo rožnatega oktobra, mednarodnega meseca za ozaveščanje o raku dojke. Letošnji slogan je BFF: Najboljši prijateljici potipaj po zdravju, s čimer želijo spodbuditi prijateljice, da spregovorijo o samopregledovanju in druga drugo podpirajo pri boju z rakom, če pride do bolezni. V pomoč pri tem je tudi brezplačna mobilna aplikacija Breast Test. "Poleg zdravljenja je zelo pomembna tudi psihosocialna podpora bolnici," poudari Manca Tetičkovič Zavec iz mariborske sekcije Europe Donne, ki se bo 12. oktobra udeležila tudi dobrodelnega Pohoda za zdravje (Race for the Cure) na Trgu Leona Štuklja. Prijave in donacije zbirajo na svoji spletni strani. V okviru rožnatega oktobra bodo po 58 mestih po Sloveniji zasadili tudi rožnata drevesa, med njimi tudi v Mariboru.

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta