(FOTO) Sesedel se je del Čeligijevega stolpa

Andreja Kutin Lednik
15.05.2019 10:31

Verjetno je k dodatnemu propadu stolpa botrovalo slabo vreme. Edini ohranjen srednjeveški obrambni stolp negotovi usodi naproti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Že včeraj so Mariborčani zaskrbljeno opazovali Čeligijev stolp in se spraševali, kakšna bo njegova usoda. Del stolpa se je namreč zrušil. Danes sta stolp pregledala statik zavoda za varstvo kulturne dediščine Miran Ježovnik in operativni vodja gradbišč Goran Gabrovec, ki proučujeta situacijo in pripravljata popis stanja. Podžupan Gregor Reichenberg, odgovoren za arhitekturo in prostor, je ob tem sporočil: "Del Čeligijevega stolpa se je najverjetneje sesedel, seveda zaradi dotrajanosti in neugodnih vremenskih razmer v letošnjem letu. Župan MO Maribor Saša Arsenovič je ob prejemu informacije ukrepal in zahteval, da se škoda nemudoma sanira, saj se le tako lahko prepreči nadaljnja poškodba objekta oz. povzročanje splošne nevarnosti v okolici."

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta