(FOTO) Smučarska sezona odprta: "Odkar pohorska smučišča upravlja Marprom, še nikoli v začetku decembra ni bilo snega"

Igor Selan
12.12.2020 15:57
Prve zavoje na snegu je danes na Pohorju naredilo več kot 700 smučarjev.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pred šestsedežnico Pisker so se zaradi protikoronskih ukrepov vile daljše kolone čakajočih, a se na prevoz ni čakalo več, kot nekaj minut
Andrej Petelinsek

Na Mariborskem in Ruškem Pohorju se je danes uspešno začela nova smučarska sezona. V glavnem naravnega snega je tako na Bellevueju kot na Arehu več kot dovolj, na Piskru so ga namerili skoraj meter in pol, uvod v sezono pa je kljub ne najboljšemu vremenu, na trenutke se je na smučišča spustila precej gosta megla, izkoristilo veliko število ljubiteljev smučanja. Marprom je do poldneva prodal kar okrog 700 vozovnic, ki jih je ponudil po promocijskih cenah. Na Arehu je tako na trenutke nastala več kot sto metrov dolga kolona čakajočih na vožnjo s sedežnico Pisker, zaradi protikoronski ukrepov se lahko namreč s šestsedežnico naenkrat peljeta le dva smučarja, a se na vožnjo nikoli ni čakalo več kot pet minut.

Areh - Ruško Pohorje - Cojzarica
Andrej Petelinsek
Mariborsko Pohorje - smučarska sezona - sneg - proga Bejbika 
Andrej Petelinsek

"Super je, komaj sem čakal, da smučišča odprejo, zato me to, da malo čakamo ne moti. Smučam vsako leto in res sem vesel, da smo lahko v naravi. Pogoji so odlični, proge so dobro pripravljene, upam, da bodo vremenske razmere še naprej takšne, prav tako pa, da bo epidemiološka slika ugodna, da bomo lahko smučali do konca zime," je povedal Blaž iz Ruš.

Mariborsko Pohorje - Poštela - Trikotna jasa - smučarska sezona - sneg
Andrej Petelinsek

Na Bellevueju pa so se alpskim smučarjem pridružili tudi številni turni smučarji. "Pogoji so super, malo se namatraš v hrib, zato pa je dol toliko bolj lušno. Je pa treba biti pazljiv, pri Lukeju je izredno gosta megla," je bila dobre volje Metka.

Mariborsko Pohorje - Bellevue - smučarska sezona - sneg proga Bejbika 
Andrej Petelinsek

Prav tako dobre volje, a s pikico pelina, je bil tudi direktor Marproma Bernard Majhenič: "Seveda smo veseli, da se je sezona vseeno lahko začela, a razočarani zaradi vseh omejitev. Tudi zato, ker odkar pohorska smučišča upravlja Marprom, še nikoli, ampak res nikoli, v začetku decembra sploh ni bilo snega, kaj šele meter in pol. Vsekakor želimo z organizacijo doseči neko širše razumevanje, da je smučanje varen šport in da ga bomo lahko izvajali do konca sezone. Zato vse smučarje še enkrat pozivam k spoštovanju protikoronskih ukrepov."

Areh - Ruško Pohorje - Proga Pisker - smučarska sezona - - sneg - šestsedežnica
Andrej Petelinsek
Areh - Ruško Pohorje - Proga Pisker - smučarska sezona - šestsedežnica
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta