(FOTO) Zabavno kolesarjenje z Urbana selijo še na Pag

BEB
06.06.2022 03:00

Na kolesarjenju ekip Ajm Team Time Ride minulo nedeljo znova množična udeležba, po enakem vzoru načrtujejo kolesarjenje na Pagu, septembra pa tudi pohod na Urban.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za spodbudo in okrepčila kolesarjem je prav tako poskrbljeno.
Sašo Bizjak

Čez 600 kolesarjev je v nedeljo premagalo 25 kilometrov dolgo traso kobanskih gričev od Kamnice preko Gaja do Urbana na prireditvi AJM Team Time Ride. Organizator, agencija Mediaevent, dogodek označuje kot največje in najbolj zabavno ekipno kolesarjenje v Sloveniji, ker so nagrajeni tisti, ki se najbolj približajo povprečnemu času vseh ekip. S tem pa je kolesarska prireditev ne nazadnje primerna tudi za vse generacije, družine ...

Sašo Bizjak

S številko 173 prijavljenih ekip se po besedah vodje tekmovanja Darka Pukla približujejo številkam, ki so jih dosegali pred epidemijo koronavirusa. "Takrat smo jih imeli prijavljenih okoli 200, kar je tudi optimalno število. Namen ni pretirana množičnost, ker potem je tudi tveganje za nesreče večje. Tudi danes smo žal imeli eno," je dodal Pukl. Tokrat se je povprečnemu času najbolj približala skupina kolesarjev iz Celja, ki so se poimenovali Štircikl. Za nagrado bodo lahko teden dni uživali na Pagu.

Sašo Bizjak

Predstavniki tega hrvaškega otoka oziroma Novalje so se včeraj na cilju na Urbanu tudi predstavljali s svojimi značilnimi izdelki ter z mariborskimi organizatorji že zasnovali kolesarsko prireditev, ki bo jeseni na Pagu. "Predali smo jim koncept in predlagal tudi že traso, oni pa so oblikovali program po sprejemljivi ceni, zato je bilo med kolesarji že precej zanimanja," je dodal Pukl.

Sašo Bizjak

Ker pri Mediaeventu želijo ponuditi nekoliko drugačne športne aktivnosti, so po vzoru včerajšnjega kolesarjenja že zasnovali tudi pohod ekip, torej Team Time Hike na Urban. Če bo lepo vreme, bo prireditev 4. septembra, prijave pa že zbirajo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta