(FOTO) Zakaj zamuja obnova Vojašniškega trga v Mariboru

Aljoša Peršak
19.11.2021 02:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Dela na Vojašniškem trgu bodo v grobem zaključena do konca meseca. Foto: Igor NAPAST

Igor Napast

Čeprav so bile napovedi, da bo obnova Vojašniškega trga končana do 15. novembra, se bodo dela zavlekla še v december. "Zamuda prihaja zaradi izvajanja električnih priključkov na objekte in navezav trga na historične prehode, ki jih izvaja podjetje Nigrad," so pojasnili na mariborski občini. Dela bodo v grobem zaključena do konca meseca, manjše popravke pa bo izvajalec opravil še decembra, so napovedali. Ker gre za investicijo z izdatnim sofinanciranjem (kar 80 odstotkov vrednosti investicije bosta predvidoma pokrili EU in država), nas je zanimalo, ali bi lahko zamuda vplivala za črpanje denarja, a so na občini zagotovili, da sredstva niso ogrožena.

Igor Napast

Odprto pa ostaja vprašanje, kdaj bodo lahko odprli obnovljena objekta na tem trgu, Muzej najstarejše trte na svetu in Tri babe, ki bodo služile kot vhod v kompleks Minoritov. "Omenjena objekta bosta odprta, ko ju bomo lahko, glede na epidemiološko situacijo, ustrezno otvorili," so še zapisali na mariborski občini. Skupna vrednost obnove trga in objektov v tem najstarejšem delu mesta se vrti okrog šest milijonov evrov. 

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta