Franc Kangler o uvrstitvi v drugi krog: "Ljudje nagrajujejo tiste, ki gledajo naprej."

Branka Bezjak Branka Bezjak
20.11.2022 22:53

Da je takšen izid pričakoval, komentira Kangler. Po štirih letih se bo torej znova v drugem krogu pomeril z istim protikandidatom. Kaj bo zdaj drugače?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ko je bilo preštetih več kot 90 odstotkov glasov, je prišel med ostale zbrane, ki so mu gromko zaploskali, segali v roke in se objemali.
Foto: Robert Balen

Tako meni Franc Kangler, prepričan  svojo zmago: "Sicer ne bi kandidiral." Zase izpostavlja, da je človek dialoga, ki zna povezati zaposlene na občini, vse občane ter v mestnem svetu zagotoviti programsko koalicijo.

Izključno slovenska glasba se je nocoj ves čas razlegala na sedežu Nove ljudske stranke Slovenije, ko je medgeneracijsko pisana zasedba podpornikov nestrpno pričakovala rezultate. Kangler se je sicer rad umaknil v posebno pisarno, kjer je z najožjim krogom štaba spremljal podatke, ki so prihajali na portal državne volilne komisije. Ko je bilo preštetih več kot 90 odstotkov glasov, je prišel med ostale zbrane, ki so mu gromko zaploskali, segali v roke, padali so objemi.

Video imajo veliko gledanost

Svojo prednost vidi še v tem, da je odprt za vse. "Predvsem pa stavim na mlade. Ti so moj up. Moji videi imajo več kot 80 tisoč ogledov na tiktoku. Poskrbimo za vse, tudi za starejše," je še dejal. "Do zdaj nismo dali veliko obljub, toda tiste, ki jih, izpolnimo. Predvsem mislim vsak prvi petek v mesecu poskrbeti za koncerte za mlade, uredili bomo ceste in drugo infrastrukturo, ne bomo pozabili na zadnjo hišo na obrobju mesta," še našteva Kangler. Tudi na izvolitev za državnega svetnika v sredo računa, četudi bo morebiti izvoljen za župana: "Od tega bo največ imel Maribor in njegova okolica."

Kdo bi sebe tako mučil?

O mariborskih vstajah, zaradi katerih je bil primoran pred desetimi leti odstopiti, Kangler pravi, da ga bolj zanima prihodnost: "Ljudje znajo ceniti, kaj zmorem in znam." Da je tokrat znova klonil in da kandidira, je "kriva" Breda Čepe Vizjak, je povedal. "Pred štirimi leti je on meni zvil roko, da me je prepričal, da grem v politiko, zdaj sem mu vrnila. Menim, da bi bil dober župan, zato sem se takrat tudi odločila kandidirati za mestno svetnico. Pri tistem, kar se je dogajalo ob vstajah, sva si še vedno navzkriž. Takrat sem imela kot novinarka drugačno mnenje, toda s tem se da živeti. In kar je res, kar ni floskula - kdo bi sebe tako mučil? On ima res rad to mesto, rad vsakemu pomaga, tudi če je kdaj hodil po robu, pa so ga potem maltretirali. Kdor ga pobliže ne pozna, ne ve, kakšen je," je povedala Čepetova.

"Človek se spreminja, ljudje nimajo radi ljudi, ki so politično agresivni, nagrajujejo tiste, ki gledajo naprej in nudijo roko vsem," še Kangler odgovarja na mnenje, da je manj temperamenten, kakor je znal biti v preteklosti. Enako so delali tudi v mestnem svetu, pravi vodja Kanglerjevega štaba in vodja svetniške skupine NLS Milan Mikl, da njihovih deset kandidatov ni nikoli nagajalo, četudi niso bili niti povabljeni na pogovore o koaliciji: "Podpirali smo zadeve, ki so v dobro mesta. Verjemite, tako bomo delali tudi vnaprej."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta