Grema na kafe z Matejo Naberšnik: V Poštno hodimo komentirat ljudi

Miha Dajčman Miha Dajčman
24.06.2019 13:15

Mateja Naberšnik, maskerka in vizažistka, sodeluje v številnih filmskih in televizijskih projektih, je Mariborčanka brez dlake na jeziku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mateja Naberšnik: "Štajerci znamo biti direktni. Ne poznam veliko Mariborčank in Mariborčanov, ki so fini in pazijo, kako govorijo."
Sašo Bizjak

Včasih je bila borzna posrednica, potem pa je strast našla v maskerstvu in vizažistiki. Mateja Naberšnik sodeluje v številnih filmskih in televizijskih projektih, je Mariborčanka brez dlake na jeziku, ki jo je večina spoznala kot komentatorko v televizijski oddaji Bog ne daj, da bi crknu televizor. Sestra režiserja Marka Naberšnika je za srečanje izbrala lokal v Mariboxu, pila je limonado.
Močno ste vpeti v slovensko filmarsko sceno, delate kot maskerka, ste tudi sestra režiserja Marka Naberšnika. Kaj se dogaja s filmom v Mariboru? Pred kratkim smo videli premiero kratkega filma Bik.
"Ja, Marku pogosto krijem hrbet. Je pa stanje filma žalostno. Že nekaj časa se borim, da bi se neka produkcija naredila v Mariboru. Nazadnje, ko smo snemali film Slovenija, Avstralija in jutri ves svet, je bila navdušena ekipa, ljudje, ki so sodelovali in vsi ostali. Vse je gladko steklo, nobenemu ni bil problem pomagati, na občini se je dalo vse dogovoriti. Ljudje so čakali odprtih rok. Žalostno je, da Ljubljana pobere vse, ljudje so tam utrujeni in nasičeni. Vseskozi imajo zapore, zastoje in probleme. In zato so se odločili snemati v Zagrebu. Malo sem povzdignila glas, 'dajmo nekaj v Mariboru', ampak moram priznati, da nisem 100-odstotna v tem, ker te upočasni realen svet in moraš delati in malo pozabiš."

Mateja Naberšnik
Sašo Bizjak
Mateja Naberšnik
Sašo Bizjak
Mateja Naberšnik
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta