(INTERVJU) Nina Babič: "Vsako leto je na novo izziv"

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
06.05.2019 16:27

Mariborska Zveza prijateljev mladine, nedvomno ena najbolj prepoznanih in pozitivnih zgodb v mestu, je dobila novo predsednico - Nino Babič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Entuziazem zaposlenih za delo z mladimi in širjenje vrednot prostočasnih dejavnosti, ekologije, letovanj in vsega drugega, kar počnemo, je veliko vredno in se ne upira sodobnim tehnologijam, ampak gre z njimi z roko v roki," pravi Nina Babič, nova predsednica ZPM Maribor.
Andrej Petelinšek

Nina Babič, psihologinja na Osnovni šoli Martina Konšaka, predvsem pa dolgoletna prostovoljka - med drugim je že deset let pedagoška vodja poletnega letovanja mladih v Domu Miloša Zidanška na Pohorju in dosedanja podpredsednica ZPM Maribor, je pred dnevi tudi uradno postala nova predsednica Zveze prijateljev mladine Maribor. Že po predčasnem odstopu Saše Mikića novembra lani je v vlogi podpredsednice prevzela nekatera njegova dela.
"Vzela sem si kar nekaj časa za razmislek, ali prevzeti predsedovanje, ker sem hotela spoznati delo predsednika in ugotoviti, ali ga bom zmogla ob svoji redni zaposlitvi tu na šoli, kajti ne bi rada, da predsednikovanje ZPM Maribor vpliva na mojo redno zaposlitev. Prvi motiv pri odločitvi je sicer bila Zveza prijateljev mladine, v kateri delujem že 15 let, drugi pa Saša Mikić, ki je bil ne le moj predsednik, ampak je tudi moj prijatelj in se mi je zdelo smiselno, da delo, ki si ga je zastavil, nadaljujem."
ZPM je ena najbolj prepoznavnih in pozitivnih institucij v mestu. Ste si zastavili še kakšne dodatne načrte; današnji čas in nova tehnologija morda prinašata nove izzive?
"Vsako leto je na novo izziv, a se mi zdi, da je entuziazem zaposlenih za delo z mladimi in širjenje vrednot prostočasnih dejavnosti, ekologije, letovanj in vsega drugega, kar počnemo, veliko vreden in se ne upira sodobnim tehnologijam, ampak gre z njimi z roko v roki. Prilagoditi pristope pa je seveda treba - morda v promociji in še kje. Programske smernice za delo so sprejete in bistvenih sprememb ne načrtujem, saj so stvari zelo dobro zastavljene. No, tisto, kar bi lahko bil moj osebni pečat, je delo z ljudmi - to so moja močna področja in mislim, da lahko na odnosne zadeve od znotraj in tudi navzven veliko vplivam."
Kakšen je med šolskim letom interes za dejavnosti v Domu ustvarjalnosti mladih? Med počitnicami se ve, da je zanimanje ogromno.
"Med šolskim letom imamo stalne obiskovalce, ti redno prihajajo in jim je to ena od oblik preživljanja prostega časa. Kadarkoli pridem v Dum, so mladi tam - včasih jih je več, včasih manj; odvisno je tudi od vremena, od obdobja v letu. Počitnice pa so dejansko pravi 'bum': takrat samo na delavnicah beležimo pet tisoč obiskov otrok. Brez prostovoljcev nam vse to ne bi uspe(va)lo."

Nina Babič
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta