(INVESTICIJE V 2019) Največ za podvoz v Ljubljanski ulici

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
07.03.2019 18:37

Katere investicije načrtuje mariborska občina v letu 2019 ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Najvišji znesek, 3,1 milijona evrov, je predviden za sofinanciranje dokončanja cestnega podvoza pod železnico v Ljubljanski ulici.
Igor Napast

Načrt razvojnih programov 2019-2022 v predlogu letošnjega proračuna Mestne občine Maribor, ki ga bodo mestni svetniki v prvem branju obravnavali v ponedeljek, morda še najbolje pokaže, kakšni so investicijski načrti ekipe Saše Arsenoviča. V letu 2019 občina načrtuje, da bo iz proračuna v vrednosti 136 milijonov evrov za projekte, gradnje, obnove in vzdrževanje namenila 46,9 milijona evrov. Od tega bo počrpala 6,9 milijona evropskega denarja in 4 milijone iz državnega proračuna.
Najvišji znesek, 3,1 milijona evrov, je predviden za sofinanciranje dokončanja cestnega podvoza pod železnico v Ljubljanski ulici. Tri milijone evrov bo občina vložila v gradnjo in obnovo kanalizacije, pri čemer lahko računajo na 2 milijona evrov iz državnega proračuna. "Nadaljevali bomo izgradnjo manjkajočega kanalizacijskega omrežja po odločbi okoljskega inšpektorata," je obljubljeno v proračunu. Letos se načrtuje tudi dokončanje gradnje kanalizacijskega omrežja v naselju Spodnji Limbuš, za kar bo občina namenila še dodatnih 900 tisoč evrov. Za investicijsko vzdrževanje uničene vodovodne infrastrukture in gradnjo merilnih mest na vodovodnem omrežju pa občina načrtuje 1,7 milijona evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta