Kdo je Arsenoviču v štab prinesel granitno kocko

Igor Selan Igor Selan
28.03.2019 12:27

Napade na lastnino župana Saše Arsenoviča so v mariborskih političnih krogih enoglasno ostro obsodili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak
Ob napadih na županove gostinske lokale se je na facebooku razvnela razprava, kdo je ob zmagi na volitvah Arsenoviču v štab prinesel granitno kocko.
Andrej Petelinšek

Napade na lastnino župana Saše Arsenoviča so v mariborskih političnih krogih enoglasno ostro obsodili. "Obsojam vsako nasilje, politično ali kako drugače motivirano. To je nesprejemljivo in pričakujem, da bodo organi pregona našli krivca," se je odzvala poslanka LMŠ in mestna svetnica LPR Lidija Divjak Mirnik. Da so nesoglasja, različna mnenja in nasprotna si politična prepričanja del vsakdana, sestavni del demokracije, s čemer ni nič narobe, da pa bi morali v medsebojnih odnosih nastopati z močjo argumentov in nikakor ne z argumentom moči, pa je sporočil Vlado Šega iz Levice. "Ostro nasprotujemo vsakršnemu pojavu nasilja in vandalizma. Ne gre toliko za povzročeno materialno škodo, bolj zaskrbljujoče je stanje duha v naši družbi, ki v preveliki meri tolerira žaljiv ali celo nasilen odnos do drugače mislečih. Tega ne počnejo nekakšne imaginarne osebe. To počnejo (morda) naši znanci, sorodniki, sosedje … vsekakor pa someščani," je poudaril Šega.
Da v politiki pogosto padajo ostre besede in včasih razprava pade tudi na sila neprimeren nivo, kljub temu pa nikoli ne smemo dovoliti, da bi politika temeljila na barbarskih metodah izsiljevanja, pa meni Saša Pelko iz Liste Andreja Fištravca: "Živimo v 21. stoletju, v dokaj dobro urejeni državi Evropske unije, zato naj bo temu primerna tudi politična komunikacija! Ostro obsojam takšna zavržna dejanja, katerih primarni cilj je prestrašiti določene politične akterje, največjo škodo pa s tem povzročajo Mariboru, ker lahko zunanji opazovalec dobi vtis, da naše mesto ni varno."

Domnevno eksplozija je razbila steklo na restavraciji Rožmarin.
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta