Ko "pade sladkor", po torto v tortomat

Damijan Toplak Damijan Toplak
08.05.2022 04:00

Simona Stiplošek je med epidemijo v Miklavžu na Dravskem polju postavila tortomat, še kakšnega pa namerava tudi v Mariboru in drugod po Sloveniji. Načrtuje ponudbo sladoleda.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V neposredni bližini amfiteatra ter trgovin Živex in NKD v Miklavžu sta slaščičarska delavnica in tortomat.
Damijan Toplak

Celjanka Simona Stiplošek, ki pa že vrsto let živi v Mariboru, je pred kratkim v Miklavžu ob svoji delavnici slaščic postavila tortomat, ki je prvi v Sloveniji. Za zdaj je v njenem asortimentu med 40 in 50 tortami najrazličnejših okusov, veliko po lastni recepturi. V lokalu, kjer pripravlja torte, je bila prej cvetličarna, zraven pa sta trgovini Živex in NKD, nekdaj pa je bila tam trgovina Klasek. Tort v lokalu ali pred njim ne streže, za različne priložnosti pa jih je možno naročiti in tam prevzeti.

Ponujajo 40 do 50 vrst tort.
Sladkarije Sladko

"Za tovrstno obliko prodaje sem se odločila zaradi epidemije koronavirusa in ker je težko priti do ustreznega kadra. Prav tako ni osebnih stikov v prostorih, kjer se pripravljajo torte. Z lokacijo tortomata v Miklavžu sem zelo zadovoljna, saj smo tik ob glavni prometnici v kraju in tako dovolj vidni. Prednost tortomata, ki se je izkazal za zelo primerno ponudbo, je tudi v tem, da so torte dosegljive 24 ur na dan in vse dni v letu. Prav tako smo zadovoljni s prodajo tort na osnovi osebnega prevzema," razloži slaščičarka, ki je vzljubila peko tort že v mladosti, pri čemer se pred tem razen njene babice nihče v družini ni ukvarjal s tem. Simona Stiplošek je sicer diplomirana inženirka pomorstva in prometa, dejavna je bila na področju cestnega prometa, pred časom pa je ob redni službi torte pripravljala v znani Pohorski kavarni.

Sogovornica zagotavlja, da so torte v tortomatu vselej sveže, za kar poskrbi ustrezno hlajenje, in so vedno v okviru roka uporabnosti, zato je po njenem odveč skrb, ali v tortomatu kupimo primerno svež kos torte. "Dela imamo veliko, zato se posebej ne promoviramo. Želimo si, da bi stranke posegale po naših tortah, saj je za nas najboljše priporočilo, če so zadovoljne z njihovo kvaliteto. V prihodnje želimo ponuditi še sladoled, ki bi ga prodajali iz vitrine in po kepicah," načrtov ne skriva Simona Stiplošek, ki vse te sladke mojstrovine ponuja pod blagovno znamko Sladkarije Sladko.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta