Komedija se vrača v Pekre

BEB
22.05.2021 05:00
17. Festival komedije po lanski odpovedi nadaljuje tradicijo gostovanj amaterskih gledaliških skupin
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Utrinek z vaj za predstavo Grenlandija

V petek, 28. maja, se s prvo predstavo začenja letošnja izvedba tradicionalnega Festivala komedije, ki je lani zaradi epidemioloških razmer odpadel. Letos bo tako sedemnajsto srečanje ljubiteljskih (amaterskih) gledaliških skupin tri zaporedne vikende. "Verjamemo, da nas publika ne bo pustila na cedilu navkljub datumskemu premiku izvedbe festivala z marca na konec maja oziroma v junij," je že pred časom dejal predsednik Turističnega društva Pekre, organizatorja prireditve, Zlatko Partlič.

Vse predstave bodo v dvorani Doma kulture v Pekrah z začetkom ob 20. uri. Na otvoritveni petek bodo s komedijo Resno moteni nastopili člani Šentjakobskega gledališča Ljubljana, v soboto, 29. maja, pa Igralska skupina pri gledališču Toneta Čufarja z Jesenic s predstavo Vozi miško! V nedeljo, 30. maja, se bo predstavilo Kulturno društvo Pekre - Limbuš z Grenlandijo.

Vikend za tem, v petek, 4. junija, bo predstava (H)amlet iz Slovenskih goric ..., ki jo bo odigrala odrasla gledališka skupina KUD Vitomarci. V soboto, 5. junija, bo predstava Govorice v izvedbi Kulturnega društva Bohinjska Bela.

V nedeljo, 6. junija, bo nastopilo Kulturno društvo Loški oder Škofja Loka s predstavo Strasti, laži in maček v žaklju. Na zaključno nedeljo, 13. junija, pa bo nastopil Vlado Novak s predstavo Petelinji zajtrk - se znova nadaljuje, gre za monodramo Ferija Lainščka, in uprizoritvijo Gajaš, brez maske, ki jo podpisuje režiser Samo M. Strelec.

Kakor še pojasnjujejo v TD Pekre, je letos nekoliko manj nastopajočih, ker sta dva igralca iz dveh KUD-ov zbolela. Vstopnice za predstavo bodo na voljo dve uri pred začetkom, cena posamezne predstave je osem evrov, cena zaključne prireditve pa dvanajst evrov.

Pri tem čakajo še na odločitev NIJZ, koliko gledalcev bo sploh lahko prisotnih v dvorani. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta