Mariborska občina za sofinanciranje prenove fasad namenja 100 tisoč evrov

Igor Selan Igor Selan
07.03.2024 02:00

Mestna občina Maribor je po letu premora ponovno objavila javni razpis za sofinanciranje obnove nepremične kulturne dediščine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prednostno se bo financirala obnova stavb v ožjem mestnem jedru.
Sašo Bizjak

Mestna občina Maribor je po letu premora ponovno objavila javni razpis za sofinanciranje obnove nepremične kulturne dediščine. Predmet javnega razpisa je sofinanciranje celovite obnove fasad, pri čemer mora biti stavba vpisana v register kulturne dediščine kot posamezni spomenik ali pa stati na območju, ki je razglašeno kot spomeniško in je vpisano v register kulturne dediščine kot območje dediščine. Prednostno se bo pri tem financirala obnova stavb, ki so v ožjem mestnem jedru, sofinancirana bo tudi obnova streh, če se bo obnova izvajala skupaj s fasado. Sofinanciranje samo obnove strehe ni možno.

Upravičenci do sredstev so fizične in pravne osebe, ki so lastniki stavb ali investitorji obnove stavbe, ki so jim lastniki stavbe dodelili pravico za izvedbo ukrepov na objektu in izpolnjujejo zahtevane pogoje, posamezni etažni lastniki ali posamezni solastniki se na razpis ne morejo prijaviti.

Občina je v ta namen zagotovila 100 tisoč evrov, pri čemer bo obnovo sofinancirala v višini 30 odstotkov za stavbe v ožjem mestnem jedru in 20 odstotkov za stavbe v širšem območju mestnega jedra. Zainteresirani lahko vloge oddajo do petka, 26. aprila. Več informacij o razpisu, pogojih in točkovanju najdete na spletni strani občine maribor.si pod zavihkom Javni razpisi in objave.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta