Melita Petelin in Alenka Iskra podprli Sašo Arsenoviča

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
30.11.2018 09:22

Pred drugim krogom županskih volitev v Mariboru je Saša Arsenovič pridobil široko podporo strank in list, ki so sodelovale na letošnjih lokalnih volitvah, medtem ko Franc Kangler ostaja pri podpori strank iz prvega kroga.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Volitve v Mariboru so pokazale, da si občanke in občani želijo sprememb, je zapisala Melita Petelin.
Andrej Petelinšek

Županska kandidatka Melita Petelin, ki je v prvem krogu volitev dobila 2,38 odstotka glasov, njena lista pa si je s 1062 glasovi zagotovila en sedež v mestnem svetu, je danes na facebooku zapisala, da bo v drugem krogu volitev podprla kandidata Sašo Arsenoviča. "Volitve v Mariboru so pokazale, da si občanke in občani želijo sprememb," je zapisala Petelinova in pojasnila, da bo Arsenoviča podprla, ker si ne želi, "da se še naprej ukvarjamo predvsem in zlasti s slabimi odločitvami, škandali in sumi nepravilnosti".
Včeraj zvečer se je Saša Arsenovič sestal tudi s predstavniki SD Maribor in njihovo župansko kandidatko Alenko Iskra. Po srečanju so v mariborskem SD zapisali, da so z Arsenovičem precej zbližali stališča in da verjamejo v tvorno skupno sodelovanje v naslednjih štirih letih. Iskra pa je na facebooku dodala, da podpira Arsenoviča, "ker v središče programa postavlja Mariborčane in verjamem, da lahko uresniči večino našega predvolilnega programa. Podpiram ga tudi zato, ker se že vrsto let poznava kot kolega, menedžerja, podjetnika. In beseda je vedno držala!".
Županskega kandidata SMC Arsenoviča so tako pred drugim krogom volitev podprli v Desusu, Listi kolesarjev in pešcev, SMSR, Stranki mladih - Zeleni Evrope, Listi mladih. Povezujemo, Melita Petelin in Alenka Iskra, medtem ko njegov protikandidat Franc Kangler ni pridobil nobene dodatne politične podpore in ostaja pri podpori SDS, SLS in SNS iz prvega kroga volitev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta