Na mariborskih gimnazijah 16 zlatih maturantov

Barbara Bradač Barbara Bradač
11.07.2019 17:13

Na mariborskih gimnazijah so bili dijaki pri splošni maturi uspešnejši kot lani, vendar je manj zlatih maturantov in tudi letos ni nobenega diamantnega

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maturantke Prve gimnazije Maribor
Andrej Petelinšek

Čestitke, objemi, poljubi, veselje med maturanti in profesorji, ki so poudarjali, da je uspeh na maturi v prvi vrsti uspeh dijakov samih, ter starši, med katerimi nekateri niso mogli skrivati solza, so bili prizori na včerajšnjih podelitvah maturitetnih spričeval.

Ravnatelj Prve gimnazije Maribor Herman Pušnik s tremi zlatimi maturanti od petih (Tjaša Šimonić, Nik Rebol in Lana Podlesnik) na svečani podelitvi maturitetnih spričeval v Viteški dvorani Pokrajinskega muzeja Maribor 
Andrej Petelinšek
Podelitev spričeval na Škofijski gimnaziji Antona Martina Slomška
Andrej Petelinšek

Na II. gimnaziji le en neuspešen, na Prvi dva

Na mariborskih gimnazijah so bili dijaki uspešnejši kot lani, čeprav je zlatih maturantov manj, tudi letos pa ni diamantnega. Največ zlatih maturantov, kar deset, imajo na II. gimnaziji Maribor, pol manj na Prvi gimnaziji in enega na III. gimnaziji. Na Prvi gimnaziji je 169. generacija dijakov maturo opravila 99-odstotno in so tako rezultat izboljšali za skoraj pet odstotkov. Od 181 dijakov letos nista bila uspešna le dva. "Veseli smo, da je kar 23 dijakov doseglo več kot 25 točk - pet predmetov odlično ocenjenih na osnovni ravni," je povedal ravnatelj Herman Pušnik. Na II. gimnaziji od 169 kandidatov mature ni opravil en dijak in so tako kar 99,4-odstotno uspešni. "Dobri rezultati so posledica načrtnega in sistematičnega dela, ki traja vsa štiri leta," komentira letošnje rezultate ravnatelj Ivan Lorenčič.

III. gimnazija Maribor 
Andrej Petelinšek
Veselje ob uspehu in zlati maturant na III. gimnaziji Maribor Igor Zobovič (skrajno desno 
Andrej Petelinšek

V Rušah maturo opravili vsi

Letos so se bolje odrezali dijaki Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška. Od 50 prijavljenih iz letošnje generacije jih je maturo uspešno opravilo 90 odstotkov in so rezultat izboljšali za skoraj osem odstotkov. "Letošnji rezultat kaže na prve učinke nekaterih sprememb pri delu, ki smo jih sprejeli v preteklem šolskem letu, in verjamemo, da bodo dosedanji premisleki o izboljšavah v prihodnjih letih obrodili zdrave sadove, ob katerih bomo vsi zadovoljni," pravi Samo Repolusk, ravnatelj Škofijske gimnazije.

Dijak Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška Matevž Pušnik  je zbral več kot 25 točk in bil odličen vsa štiri leta
Andrej Petelinsek
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta