Na Tri kralje in nazaj za 2 evra

na
02.08.2023 18:45

Avtobus čez poletje ob koncih tedna povezuje Oplotnico, Slovensko Bistrico in Tri kralje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Do Treh kraljev na Pohorju ob sobotah in nedeljah vozi posebni avtobus iz Slovenske Bistrice in Oplotnice. 
Andrej Petelinšek

Avtobus, ki čez poletje ob koncih tedna povezuje Slovensko Bistrico in Tri kralje, je začel voziti minulo soboto. Urnik ima dvakrat na dan ob sobotah in nedeljah. Na bistriški glavni avtobusni postaji starta ob 8. in ob 13. uri. Vmesne postaje so pri hotelu Leonardo, pri zdravstvenem domu in na Tinju. Odhod s Treh kraljev pri RTC Jakec je ob 12. in ob 18. uri. Vožnja traja dobro uro in pol.

Letos je proga razširjena še na Oplotnico, a od tam avtobus vozi le enkrat na dan. Na oplotniški avtobusni postaji se je za Pohorje mogoče vkrcati v soboto in nedeljo ob 7.40, povratek s Treh kraljev za Oplotnico je ob 18. uri.

Prevoz koles je mogoč ob predhodni najavi (telefon 031 647 444). Povratna karta stane 2 evra in je enotna za vse vstopne postaje, ali v Oplotnici ali Slovenski Bistrici ali na Tinju. Vozovnico lahko potniki izkoristijo kot kotizacijo za nakup pijače v isti vrednosti v Hotelu Jakec na Treh kraljih.

Občina Slovenska Bistrica, RIC Slovenska Bistrica in RTC Jakec Trije kralji sporočajo, da želijo na ta način spodbuditi aktivno in zdravo preživljanje prostega časa v naravi, olajšati dostopnost do pohorskega hribovja in promovirati alternativne oblike naravi prijazne mobilnosti, kot so hoja, kolesarjenje, javni prevoz. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta