Največji mali petek

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
10.05.2019 16:28
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Moje Delo

Četrtek. Pisarna, delavnica, služba. Pet oseb. Po podatkih za Slovenijo vsaj en razmišlja, da bi takoj zamenjal službo. Dva tuhtata, da bi službo zamenjala zaradi boljšega plačila. Še dva tudi občasno pomislita. Na menjavo službe. Vseh pet pa v Mariboru z veliko verjetnostjo ve, kakšen naziv ima tam četrtek. Mali petek. In v četrtek, 23. maja 2019, se na Kariernem sejmu v Mariboru ponuja kariera priložnosti za največji mali petek. Mali petek za novo zgodbo, četrtek za novo zaposlitev. Četrtek, ko ste na Karierni sejem v Mariboru »šli samo malo pogledat«. In veliko storili. Zase. Ključno vprašanje torej je: kateri od uvodoma naštete peterice ste vi?

Moje Delo

Prvi (pred)korak - življenjepis

Najprej prvi korak: življenjepis na MojeDelo.com. Pripravite ga v miru. Vnesite, kar bi radi delodajalcu povedali o sebi. Svoje znanje, veščine in izkušnje. Da boste povedali svojo zgodbo v bazi, ki jo delodajalci redno preglejujejo – vsak dan! Tako vas bodo, ko boste na sejmu pristopili do razstavljalcev, lažje našli.

Preverite, kako kotirate na trgu dela

Obisk Kariernega sejma je osebna naložba že zato, ker lahko v praksi preverite, kje in kako kotirate na trgu dela in izkoristite karierne točke na Kariernem sejmu: psihometrično testiranje, fotografiranje in pregled svojega življenjepisa.

Vsaj 50 priložnosti

V Mariboru bo 23. maja med 10. in 17. uro v Hotelu City Maribor prisotnih več kot 50 razstavljavcev. Petdeset priložnosti. Petdeset zgodb. Med njimi so Magna, Zavarovalnica Sava, Petrol, Schäfer, Palfinger, Spar, Nova KBM, Triglav, Vzajemna, Lidl, Pošta Slovenije, Paloma, Talum, Livar Industries, Mahle, Unior, Elrad International, Farmtech in številni drugi. Tam bo v pogovoru s svojimi izkušnjami, predlogi in nasveti prisotna tudi znana medijska osebnost Polona Požgan.

Nasveti na prste ene roke

  • Palec: Prvi vtis res šteje. Približno pol minute, ki se jih ne da ponoviti.
  • Kazalec: Če le gre, ne pridite v zadnji uri. Vzamite si čas.
  • Sredinec: Vrstni red. Pojdite po vrsti na sejmu. Pripravljeni.
  • Prstanec: Poslušajte, a tudi sprašujte. 
  • Mezinec: Povejte, zakaj ste ravno vi primerni. Ker imate to. V malem prstu.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.