O financiranju mariborskega športa na izredni seji mestnega sveta

Igor Selan
22.06.2021 16:37
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pobudo za sklic izredne seje mestnega sveta o financiranja športa sta predstavila Milan Mikl (NLS) in Primož Juhart (LPR).
Igor Napast

Lista za pravičnost in razvoj (LPR), Nova Ljudska stranka, SDS in samostojni svetnik Miha Recek so vložili zahtevo za sklic izredne seje mestnega sveta na temo postopka izbire in sofinanciranja programov in področij letnega programa športa v Mestni občini Maribor za leta 2019, 2020 in 2021 ter nepravilnosti pri poslovnih poročilih in vodenju Javnega zavoda Športni objekti Maribor (ŠOM). V skladu s poslovnikom mora župan Saša Arsenovič sejo sklicati v roku 14 dni.

"Temeljni razlog je preoblikovanje ŠOM iz zavoda v gospodarsko družbo. Prepričani smo, da je še pred preoblikovanjem potrebno urediti vse zadeve, ki se tičejo financ, neznank je namreč veliko. Ne morem si predstavljati, da lahko v mestnem svetu z dokazi dokazujem nepravilnosti, pa se nič ne zgodi," je pred današnjo redno sejo mestnega sveta v imenu NLS povedal Milan Mikl.

Mestni svet bo tako na izredni seji odločal o uvedbi zunanje revizije postopkov izbire in sofinanciranja programov športa, po končani reviziji pa naj bi obravnaval tudi končno poročilo ter na njegovi podlagi sprejel ustrezne ukrepe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta