Ob Bistrici pri Bistriškem vintgarju zaživela plaža

Irena Brdnik
24.07.2022 02:00

Anže Kapun, najemnik Centra Vintgar na Zgornji Bistrici, je ob potoku Bistrica, na okoli 300 kvadratnih metrih, uredil tako imenovano Plažo Vintgar.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anže Kapun, najemnik Centra Vintgar
Irena Brdnik

Obiskovalcem centra, kjer je sicer na voljo pet igrišč za tenis (tri zunanja in dve notranji), prostor za fitnes, dve mizi za namizni tenis, zunanja otroška igrala ter apartma in štiri dvoposteljne sobe, je odslej na voljo še okoli 20 ležalnikov, lesene klopi, gasilske mize s klopmi, nekaj stolov in zidan žar, skupaj za okoli 30 do 40 obiskovalcev.

Sicer pa je v zgradbi še gostinski lokal s pijačami, kjer imajo v ponudbi tudi hrano. Uporabe plaže ni treba posebej plačati, lahko pa jo obiskovalci za plačilo najamejo za zasebni piknik.

Nekaj prireditev bodo pripravili tudi sami. 19. avgusta zvečer bo koncert kantavtorja Davida Kreslina iz Prekmurja, minulo soboto so gostili tradicionalni teniški turnir v dvojicah za rekreativce.

Na odprtje plaže pred štirinajstimi dnevi povabili svoje obiskovalce in podpornike. "Želim, da uživajo v hladu neokrnjene narave ob potoku Bistrica, v objemu Bistriškega Vintgarja," je povedal Kapun.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta