Občinska turistična zveza Maribor članom podelila priznanja, sončnice za lepo urejeno okolje. Kdo so prejemniki?

ŠTR
10.04.2023 03:45

Predstavniki turističnih društev, povezani v Občinsko turistično zvezo (OTZ) Maribor, so na redni letni skupščini obravnavali poslovno poročilo za leto 2022 in predstavili program dela za letos.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za aktivnost na turističnem področju in za lepo okolje
Arhiv zveze

Veliko aktivnosti je že stalnica, vsako leto program dopolnijo. Letošnja novost je koledar prireditev, v katerega bodo vpisani dogodki turističnih društev in ki ga bo zveza tudi promovirala, vabila na dogodke. Med aktualnimi vsebinami je tudi akcija Očistimo Kras, na katero se člani zveze opravljajo 22. aprila, z željo, da izrazijo podporo prebivalcem Krasa in pomagajo naravi, da si opomore po požaru.

V drugem delu skupščine so tudi letos podelili priznanja zaslužnim članom iz turističnih društev. Bronasti znak so prejeli Marjanca Kaukler iz TD Pekre, Blaž Kostanjevec in Rok Rajzman iz TD Maribor ter Branko Lukič iz TD Šempeter Malečnik Ruperče. Srebrni znak so prejeli Oskar Neuvirt in Bojana Stožer iz TD Šempeter Malečnik Ruperče ter Milan Vnuk iz TD Pekre. Zlati znak je prejel Anton Petelinšek za dolgoletno sodelovanje z zvezo in društvi. Vsako leto pa zveza z veseljem podeli tudi priznanja za urejenost okolja. Zlato sončnico za leto 2022 so prejeli: Vrtnarija Bensa iz Radvanja, Kmetija Černe iz Razvanja in Gostilna Frajgraba iz Malečnika.

Na skupščini sta pozdravili in nagrajencem čestitali gostji Janja Viher, podpredsednica Turistične zveze Slovenije in predsednica Štajerske turistične zveze, ter Simona Pinterič, predstavnica Zavoda za turizem Maribor, s katerim OTZ Maribor dobro sodeluje. Pričakujejo pa za svoje delo in zastavljen program letos nekaj več financ Mestne občine Maribor. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta