Od čistilca do vodje naselja Bolfenk

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
27.09.2019 17:45

Kdo je 27-letni Denis Šlak, ki je vzel v najem hotela Bolfenk in Videc na vrhu Mariborskega Pohorja, in kakšni so njegovi načrti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Denis Šlak je z naseljem Bolfenk povezan že od mladih nog.
Sašo Bizjak

Če so se v preteklosti lastniki in najemniki bolj kot ne otepali hotelov Bolfenk in Videc na vrhu Mariborskega Pohorja, so v družini Šlak zavriskali, ko so izvedeli, da bo Družba za upravljanje terjatev bank z njimi podpisala enoletno najemno pogodbo. Bolj natančno, s 27-letnim Denisom Šlakom, ki je z naseljem Bolfenk povezan že od mladih nog.
"Ko sem bil star 13 let, smo se preselili v to naselje, saj sta mama in oče delala za Športni center Pohorje. Mama v pralnici, oče kot vzdrževalec. Takrat se je naselje gradilo, spremljali smo razvoj in širitev, zato nam je bilo v zadnjih letih toliko težje, ko je bilo vedno manj gostov. Tako turisti kot Mariborčani so nas spraševali, zakaj je zaprto," pripoveduje Denis Šlak, ko se z njim dobimo pri hotelih, ki jih je z za zdaj neznanim poslovnim partnerjem vzel v najem do 31. avgusta 2020.

Ponovno odprtje Bolfenka naslednji petek

"To naselje imamo v srcu, zato smo vztrajali tudi, ko so drugi odšli," odločitev pojasni Šlak. Hotela s 405 ležišči pozna do zadnjega kotička, v njima je delal že praktično vse: "Delal sem pri recepciji, čistil sem sobe, bil sem vzdrževalec, pomagal sem na vse možne načine." Zdaj je postal vodja naselja Bolfenk, v katerem je v zadnjih letih že oddajal apartmaje, edino trgovino v naselju pa vodi njegova mama Dobrila Šlak.

Denis Šlak
Sašo Bizjak

Napoveduje dogajanje vse leto

Da pa bo zraven turistov privabil tudi Mariborčane, se Šlak zaveda, da bo moral krepko zavihati rokave glede ponudbe aktivnosti. Predvsem spomladi, poleti in jeseni, ker danes se na vrhu Pohorja ne dogaja praktično nič. "Obnovili bomo energetsko pot, postavili fitnes na prostem, igrala za otroke, ponudili električna kolesa, delali bomo v smeri, da bomo imeli pestro ponudbo in dogajanje vse leto," obljublja Šlak.
Njegovi načrti s hoteloma so dolgoročni, pravi, če bo možno, jih bo tudi odkupil. Srčno upa, da bo sestavil dobro zgodbo, optimizem pa črpa v res dobrem poznavanju okolja in ljudi ter popolni predanosti. "Želim povezati različne akterje, ker samo skupaj nam bo uspelo oživiti Pohorje. Potrudil se bom maksimalno," napoveduje Denis Šlak.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta