Piramida: V soboto čistilna akcija. Občani pa imajo že dodatne pobude

Branka Bezjak Branka Bezjak
04.04.2019 08:23
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V vodstvu Mestne občine Maribor uresničujejo svojo napoved in to soboto, 6. aprila, vabijo na čistilno akcijo griča Piramida. "V okviru projekta Izboljšajmo Maribor pripravljamo z javnimi podjetji niz aktivnosti povezanih z urejanjem okolja. Začeli bomo na vrhu. Na rojstnem kraju našega mesta, na Piramidi. Vabimo vas, da se nam pridružite," so zapisali v vabilu. Zbor je ob 9.30 na vznožju Piramide. Tam se bodo udeleženci najprej razdelili v skupine, prevzeli vreče za smeti, nato pa se odpravili na pobiranje smeti. Rokavice si občani zagotovijo sami. Če bo dež, bodo akcijo prestavili na drug termin. 
Čistilna akcija naj bi bila le začetek nadaljnjih aktivnosti za celovito ureditev tega najbolj reprezentativnega mestnega griča, na katerem se je začela pisati zgodovina mesta in ki je bil od zmeraj tudi neločljivo povezan z vinogradi in pridelavo vina. Kakor je minuli petek na okrogli mizi izpostavil mariborski podžupan Gregor Reichenberg, se vodstvo občine zaveda pomena Piramide in jo želi temu primerno tudi urediti in oživiti. Bolj konkretno o terminih, kdaj naj bi se kaj izpeljalo, ni želel govoriti. Dejstvo je, da bo urejanje terjalo tudi precej denarja. Treba je zaščiti izkopanine gradu, urediti kapelico, poskrbeti za bolj temeljito čiščenje, da bo vrh dostopen s primernimi vozili za dostavo blaga, da bo na vrhu voda in druga komunala, da bi lahko v prihodnosti zaživel lokal. Najprej pa je treba urediti še zagate zaradi prepletenega lastništva posameznih parcel.
So pa že v dogovorih, da bi občina prevzela vinograde, ki jih sedaj upravlja zadruga Vino Piramida z Boštjanom Protnerjem na čelu.

Ribniško radi pešci prečkajo nekaj metrov pred prehodom za pešce. 
Borut Svoljšak
Ob vznožju Piramide si zagotovijo brezplačno parkiranje. 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta