Pohorje se pripravlja na športni spektakel

mbk
09.04.2019 16:49

Konec meseca, 27. in 28. aprila, bo Mariborsko Pohorje prizorišče otvoritvenega tekmovanja svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Mariborskem Pohorju bo otvoritev tekmovanja svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu. 
Andrej Petelinšek

Maribor je tako poleg kanadskega Quebeca edino mesto na svetu, v katerem v letošnji sezoni potekata tako zimska kot letna tekma za svetovni pokal. Vstopnice za športni spektakel so že na voljo na vseh prodajnih mestih sistema Eventim.
"Organizacija svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu je izjemen zalogaj, saj ekipe prihajajo s kombiji, tovornjaki in z ogromno opreme. Zato bodo obiskovalci Pohorja že ta konec tedna lahko zaslutili, da se Mariboru obeta nekaj zares velikega," opozarjajo organizatorji na nekatere spremembe, ki bodo pod Pohorjem in na njem veljale do konca meseca.
V sredo, 17. aprila, bodo zaprli glavno parkirišče pod Pohorjem in zaprto bo ostalo do 29. aprila. Parkirišče pod hotelom Arena bo prav tako namenjeno tekmovalcem in spremljevalnemu programu, zato organizatorji že vnaprej prosijo za razumevanje, saj bo parkiranje že dober teden pred začetkom prireditve pod Pohorjem zelo omejeno.
Pred svetovnim pokalom bo naslednji konec tedna na Pohorju potekala še tekma evropskega pokala.
"Vsem pohodnikom pa v vikendu svetovnega pokala svetujemo, naj za pot na vrh Pohorja uberejo izhodiščno točko pri obrambnem domu v Pekrah in se izognejo gneči neposredno pod spodnjo postajo vzpenjače. Brez vstopnice na prireditev ne bo mogoče dostopati na Čopovo progo ali Snežni stadion, saj je na Trikotni jasi, na odseku proge, imenovanem Rock&roll, ena bolj atraktivnih točk za spremljanje voženj najboljših gorskih kolesarjev sveta," še poudarjajo organizatorji. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta