Poletje v Mariboru: Bolj živahno spet septembra

Preverili smo, kaj v poletnih mesecih ponuja štajerska prestolnica

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zadnji konec tedna v avgustu na Trg Leona Štuklja prinaša Street Food Market. 
Sašo Bizjak

Se s Festivalom Lent poletno dogajanje v Mariboru resnično zaključi? Preverili smo, kaj v juliju in avgustu ponuja štajerska prestolnica. "Opažamo, da predvsem tuji turisti vedno bolj povprašujejo po dogodkih lokalne narave, kjer lahko doživijo pristnejši stik z domačini," pravijo na Zavodu za turizem Maribor - Pohorje. Gostom zato ponujajo različne vodene oglede mesta, vinske in kulinarične poti, oglede podzemnih rovov v Coni Tezno ali doživetja splavarjenja po reki Dravi, ki jih priporočajo tudi prebivalcem mesta.

V Poštni se vseskozi dogaja

V Poštni ulici letos nimajo skupnega producenta in vnaprej pripravljenega programa kot lansko leto, a ob petkih in sobotah je še vedno živahno z nastopi glasbenih skupin in didžejev. Med nastopajočimi bodo Maja Keuc, Mitja Novak & band, Nejc Miklošič, 2B, Jure Pukl trio, Barrique, Akustična dimenzija, Marko Zaletelj z bendom, Mambo Kings, Take off, Art Blues band, v okviru Noči raziskovalcev Univerze v Mariboru pa še Strici iz ozadja, Phd big bang band in Vroči cilindri.​

Društvo Poštna letos dogodkov ne organizira s pomočjo producenta, a je v tej ulici ob koncih tedna zmeraj živahno. 
Igor Napast

Kljub vsemu seksi ob kozarcu penine​

​Ves julij in avgust lahko obiščete Letni kino Minoriti, ki v avditoriju Lutkovnega gledališča Maribor (LGM) predvaja filme vsako sredo in soboto (dvakrat tudi v petek) ob 21. uri. Filmske projekcije popestrijo pogovori z gosti, glasbeni dogodki in razstave - trenutno si lahko ogledate razstavi EkstremnoSlovensko avtorja Marka Golnarja in DAR avtorice Natalije R. Črnčec. Živahno je tudi v Mestnem parku, kjer poteka poletni Art kamp - vsak dan je odprta Čitalnica v parku, dopoldan in popoldan so pravljice za otroke, ustvarjalne delavnice, ob koncih tedna pa so še promenadni koncerti ob sobotah in otroške predstave ob nedeljah.

Ta konec tedna Artmar, koruzni labirint in Veliki skok

V soboto, 13. julija, bo od 10. do 19. ure na Grajskem trgu potekal Artmar, mariborska art prireditev z avtorsko in ustvarjalno noto ter prodajno razstavo sodobne obrti, umetnosti in oblikovanja. V soboto bo na polju pri Betnavskem gozdu zaživel največji tematski park v Sloveniji - koruzni labirint, ki bo odprt od četrtka do nedelje od 9. do 20. ure. ​Ta konec tedna se bo v Mariboru zaključil Festival Drava. Športni objekti Maribor v nedeljo na Mariborskem otoku pripravljajo zanimiv program, ki bo vrhunec doživel ob 15. uri z dogodkom Big Jump ali Veliki skok.

Poletni Art Kamp vabi v Mestni park na ustvarjalne delavnice, koncerte, predstave za otroke, pravljice ... 
Sašo Bizjak

Pestro dogajanje v septembru

V Mariboru bo precej bolj živahno septembra. Že v začetku meseca, 2. in 3. septembra, bo druga izvedba kantavtorskega festivala na mestnih ulica​h S.O.S. Sound of Streets. ​Muzej narodne osvoboditve Maribor in Gosposka ulica bosta 7. septembra od 9. do 12. ure organizirala promenado klobučkov. ​​Med tradicionalne dogodke spada Splavarski krst pri Hiši Stare trte, ki bo 14. septembra. S tem dogodkom se bo začel tudi Festival Stare trte na Lentu, ki bo trajal do 11. novembra, ko v Mariboru poteka množično martinovanje. Na mednarodni praznik ekoloških kmetij bo 20. septembra na Glavnem trgu praznovanje 20. obletnice delovanja mariborske ekološke tržnice.

Zadnji konec tedna v avgustu na Trg Leona Štuklja prinaša Street Food Market. 
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta