Poletni Art kamp v Mestnem parku: Če nisi tu in zdaj, gre vse narobe

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
10.08.2024 15:00

Poletni Art kamp že vse počitniške vikende skrbi, da otrokom ni dolgčas

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Daliborka Ancel je najmlajše popeljala na glasbeno potovanje po svetu, ki se je zaključilo s skupinskim prepevanjem slovenskih otroških pesmic.
Andrej Petelinšek

V Mestnem parku je vedno lepo, ob koncih tedna pa še prav posebej. Poletni Art kamp že vse počitniške vikende skrbi, da otrokom ni dolgčas. Letošnje poletje je preseljen na ploščad nad otroškimi igrali, kjer je bil nekoč bazen. Tam je postavljen manjši oder za sobotne večerne koncerte in nedeljske predstave, v prijetni senci se odvijajo tudi delavnice.

Otroci so si šivali svojo igro križci in krožci.
Andrej Petelinšek
Na voljo so tudi igrače.
Andrej Petelinšek

Danes lahko otroci iz blaga in volne izdelujejo hobotnice, sestavijo svojo čebelico, barvajo pobarvanko, slikajo "mokro na mokro" in si sešijejo igro križci in krožci. V dopoldanskih urah je najmlajše na harmoniki animirala Daliborka Ancel. Zanje je z melodijami iz Španije, Urugvaja, Italije in še kod pripravila glasbeno popotovanje, na katerem so jo otroci spremljali s tolkali, tamburini in ropotuljami. Glasben potep se je končal z domačimi melodijami, znanimi slovenskimi otroškimi pesmicami, ki so jim družno pritegnili tako otroci kot starši. Program je popestrila še lončarka Nina Dečman Kološa, pri kateri so otroci na vretenu oblikovali glinene posodice. "Glina te prisili, da si tu in zdaj, sicer gre vse narobe," je ustvarjalka otrokom in staršem razlagala, da je treba biti pri oblikovanju gline na vretenu sto odstotno prisoten. In otroci so  jo upoštevali, večini je uspelo izdelati res lepe  izdelke, mnogi so se odločili, da jih k lončarki domov dajo še speči.

Otrokom je zanimivo tudi pri lončarki Nini Dečman Kološa.
Andrej Petelinšek

Ustvarjalne delavnice in športni  poligon so danes na voljo še do 19. ure, nakar sledi koncert tolkalca Nina Mureškiča in Dražena Franolića, ki igra na arabsko lutnjo. Jutri bodo nove delavnice znova med 10. in 13. uro, ter 16. in 19. uro. Ob 18.00 pa bo predstava Opica in kapitan Tan-Tan. 

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta