Posvoji tačka: Reksi in Don, živahna seniorja

BEB
27.02.2022 04:00

V Zavetišču za živali Maribor na novega skrbnega lastnika čakata tudi desetletna Reksi in Don.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reksi ima rad naloge.
Zavetišče Za živali Maribor
Don obožuje sprehode.
Zavetišče Za živali Maribor

Reksi je v zavetišču od julija lani. Sedanji oskrbniki ga opisujejo kot čudovitega kužka večje rasti. Čeprav je star že okoli deset let, je še vedno zelo aktiven, obožuje sprehode in tekanje po travniku. Rad ima mentalne zaposlitve, učenje novih trikov hitro obvlada. Zato išče dom, kjer bo imel na voljo veliko dvorišče za igranje in tekanje. Svojemu človeku bo zvest prijatelj in odlična družba. Je pa zanj primeren dom, kjer bo edini pes.

Tudi Don, pasme nemški ovčar, ima pri svojih desetih letih še rad igračke in sprehode v naravi. Idealen dom zanj je hiša z ograjenim zemljiščem brez drugih psov. Če mislite, da ste primerni posvojitelj zanju in bi jima radi ponudili novo priložnost, ju pridite spoznat. "Tudi starejši psi si na stara leta zaslužijo lepo življenje ob svojih ljudeh," so še zapisali v zavetišču.

V zavetišču so veseli tudi kakšnih donacij oziroma hrane in drugih stvari, ki jih potrebujejo pri oskrbi, v zimskem času denimo odejice. Eno zadnjih zbiralnih akcij so pripravili otroci, starši in zaposleni v Vrtcu Borisa Pečeta Maribor, za kar se jim zahvaljujejo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta