Praznični december: Prižigali bodo lučke in odprli drsališča

Od danes drsanje v Dupleku, od jutri v Rušah, še nocoj bodo v tej občini zasvetile Svetlice, praznično bo tudi v Kungoti in Pesnici

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lani je drsališče v Rušah obiskalo okoli 6000 obiskovalcev, upajo, da jih bo letos še več. 
Igor Napast

Po številnih zapletih z drsališčem v Mariboru, kjer naj bi letos vendarle prvič drsali pred Prvo gimnazijo, pa danes svoja vrata odpira drsališče v občini Duplek, pri Kulturnem domu v Spodnjem Dupleku, namenjeno mladim in starim ljubiteljem drsanja. V ponovni zagon, za sezono 2018/2019, bodo drsališče ob 17. uri pospremili s krajšim kulturno-zabavnim programom. Drsališče bo odprto vse dni v tednu, čez teden v popoldanskem času, ob koncih tedna in ob praznikih pa tudi dopoldan.
Jutri ob 14. uri se odpre kar 800 kvadratnih metrov veliko drsališče v Športnem parku Ruše, ki sta ga postavila Občina Ruše in javni zavod Center za mlade Ruše. Otroci in odrasli bodo lahko drsali od ponedeljka do petka od 15. do 21. ure, ob koncih tedna je drsališče odprto ves dan s premorom za čiščenje od 14. do 15. ure, ob nekaterih prireditvah bo drsanje možno do 24. ure. Drsališče bo odprto do 28. februarja 2019. Bodo pa nocoj ob 18. uri v parku pred občino Ruše že tradicionalno zasvetile Svetlice.
V občini Kungota bodo drugo leto zapored organizirali prireditve v sklopu Veselega decembra. Devet prireditvenih dni se bo zvrstilo do konca leta, prvi že danes, ko bo v Zgornji Kungoti najprej nastop Kungoške pleh muzike, sledil bo šolski bazar z nastopi osnovnošolcev in vrtčevskih otrok, sledila bo otvoritev Pravljične dežele Kungoških detlov in zabava s Šank Kvintetom. V Občini Pesnica Vrtec Pesnica in Turistično društvo Pesnica danes prirejata 5. Miklavžev sejem z Miklavževanjem, na ploščadi pred trgovino Tuš bodo zbirali prostovoljne prispevke za obogatitev igralnice vrtca Pesnica.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta