Prežihovci uspešni v Bratislavi

mb.k.
06.05.2019 12:04

Odličen uspeh mešanega pevskega zbora OŠ Prežihovega Voranca v Bratislavi. Prehiteli so celo zbore glasbenih šol.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Veselje v Bratislavi
Nina Pihler

Mladinski pevski zbor OŠ Prežihovega Voranca Maribor se je z zborovodkinjo Zlatko Terlevič udeležil 13. mednarodnega tekmovanja Slovakia Cantat v Bratislavi in požel velik uspeh. Na tekmovanju so nastopili zbori iz Turčije, Slovaške, Češke, Rusije, Slovenije in Francije in se pred strogo petčlansko mednarodno žirijo pomerili v različnih kategorijah od otroških do odraslih pevskih zborov. "Med najboljše se je uvrstil naš mladinski pevski zbor, ki je v svoji konkurenci za sabo pustil tudi Ruse in zbore glasbenih šol. Prejeli smo zlato priznanje z osvojenimi 93.6 točkami. Ob tem so naši pevci izmed vseh zborov tekmovanja prejeli še priznanje zboru za najboljšo vokalno tehniko," poročajo o uspehu.
Pevci, učenci 6., 7., 8. in 9. razredov, so bili za svoj celoletni trud na vajah bogato poplačani, prav tako pa je za uspeh zaslužen tudi pianist Tim Cergol, prav tako učenec njihove šole. Predstavili so se s širokim spektrom zborovskega poustvarjanja, zato so izbrali skladbe, ki so jih izvajali a capella, s klavirjem, v enoglasju in večglasju. Člani žirije so prepoznali skrb za čisto enoglasje in ubrano večglasje, nagradili pa so tudi raznolikost.
Poleg tekmovalnega nastopa so se pevci predstavili še na dveh koncertih - v Jezuitski cerkvi na glavnem trgu Bratislave in v dvorani Klarisky.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta