Pričela se je gradnja podaljška Ceste proletarskih brigad v Mariboru

Igor Selan Igor Selan
29.05.2020 12:25

Tako imenovana Limbuška obvoznica bo predvidoma dokončana do konca prihodnjega leta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gradnja Limbuške obvoznice mimo Pekrske gorce
Andrej Petelinsek

Sredi meseca, natančneje 18. maja, se je vendarle pričela dolgo pričakovana izgradnja podaljška Ceste proletarskih brigad oziroma tako imenovane Limbuške obvoznice. Omenjeni odsek je za Maribor, predvsem pa za Studence, precejšnjega pomena, saj bo predstavljal mestno vpadnico iz smeri Ruš. Doslej sta namreč to vlogo imeli Erjavčeva ulica in Limbuška cesta, pri čemer pa predvsem slednja ne zagotavlja potrebnih standardov za tako pomembno prometnico in na njej zaradi prostorskih omejitev tudi ni mogoče izvesti potrebnih prilagoditev. Nova obvoznica se bo začela v krožišču pri Qlandii, tega bodo preoblikovali v turbokrožišče, na Limbuško pa se bo priključila v bližini križišča z Lesarsko oziroma križišča s Cesto graške gore.
Dela izvaja Pomgrad s partnerskim izvajalcem, družbo Strabag, vredna pa so 11,5 milijona evrov. Glavni investitor del je Direkcija za infrastrukturo, ki bi za gradnjo namenila 6,88 milijona evrov, preostanek, 4,57 milijona evrov, pa bo za izvedbo del namenila mariborska občina. Rok za dokončanje del je 600 dni, dela bi torej morala biti končana do konca prihodnjega leta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta