Stiske žensk so različne

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
13.03.2019 15:16

Predstavitveni dan Materinskega doma Maribor bo v četrtek, 28. marca, od 16. do 18. ure v Klubu Narodnega doma

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mirjana Drofenik
Igor Napast

Že od prvega leta delovanja Materinski dom Maribor v dneh okoli materinskega dneva pripravi predstavitveni dan, letošnji bo že šestnajsti. "Veselimo se vsakogar, ki se bo udeležil našega dogodka," pravi vodja Materinskega doma Maribor Mirjana Drofenik.
Že od začetka so ti dnevi namenjeni predstavitvi materinskega doma in širjenju njegove prepoznavnosti v javnosti. "Zelo pomembno je, da ljudje vedo, da obstajamo in zagotavljamo pomoč mamicam z otroki, nosečnicam in ženskam, ko se znajdejo v veliki stiski."
Stiske, ki ženske (bodisi same ali z otroki) privedejo v materinski dom, so zelo različne. Nekatere se tja zatečejo iz ekonomsko-socialnih razlogov, druge doživljajo nasilje v družini in želijo izstopiti iz nasilnega odnosa in potrebujejo varen prostor in strokovno podporo in pomoč. V materinskem domu, kjer lahko ženska (z otroki) ostane največ leto dni, dobi mnogo več kot le streho nad glavo: tam se lahko umiri, v miru premisli, se odloči za spremembo v življenju in ob podpori in pomoči strokovnih delavk zaživi lepše, samostojnejše življenje.
Predstavitveni dan Materinskega doma Maribor bo v četrtek, 28. marca, od 16. do 18. ure; tudi letos v Klubu Narodnega doma Maribor (v kleti), ki jim že od začetka brezplačno zagotavlja prostor za to prireditev. Nastopili bodo otroci iz skupin Polži in Metulji vrtca Ivana Glinška, Petra Dobnikar iz Zavoda Šola luči s pravljico Izgubljena lučka, Pika dnevni center za otroke in mladostnike bo pripravil delavnico Drevo povezovanja, zaposlene in prostovoljke Materinskega doma pa bodo vodile ustvarjalno delavnico.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta