Sto ljudi, sto čudi: Odvisnost letos vzbudila veliko zanimanja

j.a.j.
16.11.2018 19:45

Včeraj so pri ZPM Maribor podelili nagrade za najboljše slogane proti nestrpnosti na temo odvisnosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Razglasitev zmagovalcev projekta 100 ljudi, 100 čudi je pospremila gledališka predstava Forum teatra.
Andrej Petelinšek

Pojdi raje v naravo in pusti doma slabo navado." Tako se glasi zmagovalni slogan letošnjega natečaja "100 ljudi, 100 čudi", ki ga že dvanajst let prireja Zveza prijateljev mladine Maribor (ZPM). Spisal ga je Luka Celcer, dijak drugega letnika Tehniškega šolskega centra (TŠC) Maribor. Danes so namreč v Domu ustvarjalnosti mladih znova podelili nagrade za najboljše slogane proti nestrpnosti. Letošnja tema natečaja je bila odvisnost in je med mladimi vzbudila veliko zanimanja, na natečaj so prejeli namreč največ sloganov doslej, kar 568.
Z "Droge utopijo čustva, zasvojenost pa življenje" je drugo mesto zasedel Timon Herman, dijak tretjega letnika Srednje ekonomske šole in gimnazije (SEŠG) Maribor. Na tretjem mestu si stopničke delita Enis Murtić in Armin Dropić (TŠC) s sloganom "Ljubezen nas sestavi, droga pa razstavi". Četrta je Lidija Golob (SEŠG), ki je zapisala: "Odvisnika ne zmerjaj, bodi potrpežljiv, saj vsi smo ljudje in vsaka odvisnost ozdravljiva je." Peto nagrado pa je prejel Niko Fišer Blatnik iz TŠČ z mislijo "Z alkoholom razpade vse, ne samo jetra". Cilj tega tradicionalnega natečaja je ozaveščanje mladih o kočljivih temah v družbi, vsako leto zato en mesec posvetijo dogodkom na izbrano temo. V oktobru so tako na petih lokacijah v Mariboru gostili pogovore z Mitjo Duhom, ozdravljenim odvisnikom in avtorjem knjige Tek za življenje, in udeležilo se jih je več kot 700 mladih. Pogovarjali so se o možnih poteh iz začaranega kroga odvisnosti od drog in drugih oblik odvisnosti. Ogledali so si tudi predstavo o odvisnosti Forum teatra, ki so jo pod mentorstvom Jelene Grobler, praktikantke psihodrame, ustvarili prav mladi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta