Storitve OTP banke v prihodnjih dneh začasno ne bodo na voljo

M. S.
28.08.2024 11:35

Razlog je poenotenje informacijskih sistemov, prenos bančnih računov in drugih produktov strank nekdanje SKB v sistem OTP banke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor - NovaKBM - OTPbanka - banka - novi napisi - sprememba imena - združitev NovaKBM in SKB banka - ilustracijanapis OTPbanka - Napisi -
Sašo Bizjak

Nova KBM in SKB sta uspešno zaključili pravno združitev in se preimenovali v OTP banko. Zaradi poenotenja informacijskih sistemov, prenosa bančnih računov in drugih produktov strank nekdanje SKB v sistem OTP banke pa bodo od petka, 30. avgusta, od 12. ure do predvidoma ponedeljka, 2. septembra, dopoldan nekatere storitve in kanali za bančne uorabnike začasno nedostopni.

Poslovalnice bodo v petek, 30. avgusta, odprte od 8. do 12. ure, digitalni kanali in plačilni promet pa bodo delovali do 14. ure. Plačevanje s kreditnimi in debetnimi karticami bo teklo nemoteno.

V nadaljevanju so navedene podrobnosti o razpoložljivosti storitev in kanalov v tem obdobju. 

Poslovalnice OTP banke bodo v petek, 30. avgusta, delovale po spremenjenem delovnem času, in sicer se bodo odprle ob 8. uri zjutraj (razen tistih, ki so v trgovskih centrih in se odprejo po urniku centra), zaprle se bodo ob 12. uri. Od ponedeljka, 2. septembra, bodo vse poslovalnice ponovno poslovale po običajnem delovnem času.

Na poštah ne bo mogoče opravljati bančnih storitev v petek, 30. avgusta, od 12. ure, gotovinsko plačilo plačilnih nalogov pa bo ta dan mogoče do 14. ure. Poslovanje v soboto, 31. avgusta, ne bo mogoče.

Spletne in mobilne aplikacije ne bodo dostopne od petka, 30. avgusta, od 14. ure do ponedeljka, 2. septembra. V času nedelovanja prek digitalnih kanalov ne bo možno opravljati nobenih plačilnih storitev, niti internih plačilnih nalogov in plačil s Flikom.

Na fizičnih prodajnih mestih bo plačevanje z debetnimi in kreditnimi karticami nemoteno. Prav tako ne bo moteno poslovanje trgovcev s terminali POS in v spletnih trgovinah.

Za stranke nekdanje SKB je pomembno sporočilo, da bo nova kartica OTP banke, ki so jo prejele v avgustu, delovala od vključno 31. avgusta. Potrjevanje spletnih plačil v MOJ@SKB je mogoče le še do petka, 30. avgusta, do 14. ure, ponovno pa bo omogočeno v novi aplikaciji mDenarnic@, in sicer z novo debetno kartico OTP banke, od 31. avgusta, z obstoječo kreditno kartico SKB pa od 2. septembra.

Izvajanje plačilnih storitev ne bo mogoče od petka, 30. avgusta, od 14. ure do ponedeljka, 2. septembra, do 8. ure.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta