Studenška brv v Mariboru, nekoč arhitekturni dosežek mesta, je po par letih klavrnega videza obnovljena

Barbara Bradač
16.05.2021 11:00
Prepereli leseni del ograje je zamenjan, nova je razsvetljava, tudi nekatere podnice so sanirane. Odstranjene so pa tudi "ljubezenske" ključavnice. Obešanje le-teh je mariborska mestna občina prepovedala že pred par leti
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Par let je bila Studenška brv v slabem stanju. Vrhnji, leseni del ograje je bil na več mestih precej razpokan, komajda je še opaziti sledi rjavkasto-rdeče barve. Pred dvema letoma smo poročali, da je mariborska občina naročila dokumentacijo za zamenjavo ročaja v leseni izvedbi na brvi in za zamenjavo razsvetljave pod ročajem, in sredi maja letos sta bila ročaja zamenjana.

Nov ročaj z zamenjano razsvetljavo v ročaju
Mestna Občina Maribor

"V tem tednu je izbrani izvajalec, Imexa, trgovina in storitve, d. o. o., na Studenški brvi izvedel zamenjavo ročajev na ograji, ki sta bili zaradi vremenskih vplivov, slabega vzdrževanja in deloma tudi vandalizma dotrajana in na več mestih poškodovana (razpoke, lomi, preperelost). Zamenjana je tudi LED-razsvetljavo v ročaju, ki ni več funkcionalna in je bila ponekod celo prebarvana. Podjetje Nigrad pa je ob tem saniralo posamezne podnice, ki so bile dotrajane oziroma uničene," so sporočili iz mariborske občine. 

Igor Napast

Že pred šestimi leti je mariborska mestna občina prepovedala obešanje ključavnic na mostu, saj je bila ponekod varovalna jeklena vrv povešena, na nekaterih delih pa celo pretrgana in iztaknjena iz stebrov, saj so zaljubljenci kljub prepovedi še vedno obešali ključavnice. Zaradi varnosti so bile potrebna neprestana popravila. Ob zamenjavi ročaja so odstranili vse ponovno obešene, "ljubezenske" ključavnice.

Marko Vanovšek

Spomnimo, da je bila brv po zmagi na natečaju v letu 2004 nato zgrajena leta 2008, istega leta je prejela tudi mednarodno nagrado Footbridge Award (arhitekti, konstruktor, izvajalec in investitor) ter nagrado Zlati svinčnik ZAPS. Med avtorji arhitekture je bil tudi Gregor Reichenberg, sedanji mariborski podžupan. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta