V 23 letih mariborski Europark naštel že 145 milijonov obiskovalcev

Igor Selan Igor Selan
30.08.2023 13:15

Največje nakupovalno središče v mestu te dni zaznamuje obletnico

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dogajanje ob 23. obletnici Europarka sta predstavili center managerka Simona Mandl in vodja marketinga Vanja Bele Kovačič
Sašo Bizjak

Največje mestno nakupovalno središče Europark te dni praznuje 23-letnico obstoja. Trgovski center s 120 lokali in več kot tisoč zaposlenimi (skupaj s študenti) je namreč prve obiskovalce sprejel 23. avgusta 2000, do zdaj pa so našteli že 145 milijonov obiskovalcev. Od tega samo lani, ko so ustvarili za 180 milijonov evrov prometa, 7,2 milijona.

"To štejemo za izjemen uspeh. Smo pa po 23 letih motivirani in zagnani enako, kot prvi dan, vseskozi se intenzivno prilagajamo potrebam potrošnikov in stalno analiziramo preteklo delovanje, da bi bili v prihodnje še boljši," je na današnji novinarski konferenci povedala center managerka Simona Mandl.

Za okolju bolj prijazno delovanje 4,5 milijona evrov

Kot je še povedala Mandlova, si v Europarku prizadevajo tudi, da bi delovali v skladu s trajnostnimi načeli in okolju prijazno. V ta namen so letos na strehi središča zgradili sončno elektrarno z več kot dva tisoč paneli, s čemer naj bi ohranili 14.414 dreves in zmanjšali količino emisij CO2 za dobrih 310 ton. Ob tem posodabljajo tudi sistem zračenja in hlajenja, zamenjali pa bodo tudi vsa stekla nad nakupovalno ulico in v kupolah.

Skupaj bodo za prehod na okolju bolj prijazno delovanje namenili kar 4,5 milijona evrov, od tega je sončna elektrarna stala 1,2 milijona. "Vlagamo pa seveda tudi v izboljšanje nakupovalne izkušnje, zato smo dodatno ozelenili naše nakupovalne ulice. Ker sledimo tudi trendu vse večjega števila električnih vozil. smo investirali tudi v dodatne elektro polnilnice, teh imamo trenutno 15, njihovo število pa bomo v prihodnje še povečevali," načrte razlaga Mandlova.

Prenovljen Interspar, novi Levi's

Novosti sicer pripravljajo tudi v ponudbi. V kratkem bo tako sledilo odprtje prenovljene trgovine Interspar, ki bo po novem omogočala tudi prevzem spletnih nakupov, v petek, 1. septembra, pa se na novi lokaciji v centru odpira tudi trgovina Levi's, ki bo s tem postala največja trgovina te blagovne znamke v Sloveniji. Ob tem oktobra v Europark prihaja tudi parfumerija Douglas.

"Svet nakupovanja skušamo čim bolj prepletati s svetom družabnosti, zato organiziramo številne zabave in prireditve, od otvoritve leta 2000 jih je bilo že 2100. Želimo namreč biti čim bolj tvorni del okolja, v katerem živimo in delujemo," je še povedala Mandlova. In spomnila, da so skupaj s Spar Slovenija za prizadete v poplavah letos donirali 280 tisoč evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta