V Europarku do konca leta tudi Lelosi, Jack&Jones, Kopitarna...

Igor Selan Igor Selan
28.08.2024 13:37

Največje nakupovalno središče v mestu te dni praznuje 24. obletnico

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dogajanje ob 24-letnici Europarka sta predstavili center managerka Simona Mandl in vodja marketinga Vanja Bele Kovačič
Sašo Bizjak

Mariborsko nakupovalno središče Europark prav te dni praznuje štiriindvajset let delovanja. Kot je povedala center managerka Simona Mandl, so tudi to leto poslovali odlično, lanski promet, ki je znašal 180 milijonov evrov, so povečali za tri odstotke, število obiskovalcev, teh je bilo lani 7,2 milijona, pa za odstotek. Ob tem ostajajo eden največjih zaposlovalcev v mestu, 120 trgovin in lokalov namreč zaposluje več kot tisoč ljudi.

Europark Maribor
Sašo Bizjak

"Naš center je torej uspešen tudi v digitalni dobi, ko se nakupi selijo na splet. To pa zato, ker ne ponujamo zgolj nakupovanja, ampak smo tudi mesto druženja, ponujamo namreč številne dodatne vsebine, pri čemer ne ponujamo zgolj zabave, ampak tudi kulturo in izobraževanje. Poleg sodobnih trgovin k uspešnosti pripomore tudi ponudba številnih storitev, pri nas so namreč tudi pošta, lekarna, banka, avtopralnica in čistilnica," je povedala Mandlova.

Proizvedli skoraj en gigavat električne energije

Kot vsi drugi, se je tudi Europark lani soočal s številnimi izzivi, med katerimi so izstopale visoke cene energentov, a so se tudi s tem problemom soočili uspešno. Na streho so namreč postavili sončno elektrarno z več kot dva tisoč paneli, s katero so v letu dni proizvedli skoraj en gigavat električne energije, ob tem so vso razsvetljavo zamenjali za varčnimi led žarnicami, zamenjali pa so tudi vsa stekla nad nakupovalno ulico in v kupolah. Z investicijami nadaljujejo tudi letos, tako bodo med drugim prenovili vse sanitarije v objektu.

Ob tem so razršili tudi ponudbo, odprli so nove trgovine Bottega Verde, Skechers in iStyle ter prenovili prostore Loterije Slovenija, T2, Turistične agencije Sonček in parfumerije Douglas. Prav tako so razširili in na novo lokacijo preselili trgovino New Yorker in trgovino z obutvijo Mass, največji izziv pa jim je predstavljala prenova Interspara, je še povedala Mandlova: "Vseskozi skrbimo, da smo vedno aktualni in da so tudi vsi ponudniki znotraj naše hiše prisotni z aktualnimi koncepti, tako z vidika ponudbe kot z vidika dizajna in arhitekture."

Darilni bon mogoče kupiti tudi preko spleta

Novosti v ponudbi pa v Europarku pripravljajo tudi v prihodnjih mesecih. Konec oktobra bo tako svojo trgovino v nakupovalnem središču odprla popularna znamka Lelosi, do konca leta pa bodo lokale odprle še trgovina z obutvijo Kopitarna, blagovna znamka oblačil Jack&Jones ter Optika Clarus. Novost bo tudi trafika 3dva. Ker se obiskovalci pogosto odločajo tudi za nakup darilnih bonov Desetak, je le-te od nedavnega mogoče kupiti tudi preko spleta.

Europark Maribor
Sašo Bizjak

Kot je še povedala Mandlova, zaenkrat tudi ne nameravajo spremeniti prometne politike, garažna hiša tako še naprej ostaja odprta za vse, ne le za obiskovalce centra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta