V Mariboru popolna prepoved obiskov na oddelku za pljučne bolezni

MBK
28.01.2019 11:56

Pljučni oddelek UKC Maribor do preklica popolnoma zaprt za obiske.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

V UKC Maribor so prepovedali vsakršne obiske na oddelku za pljučne bolezni. "Zaradi povečanega števila obolelih z gripo in gripi podobnimi obolenji prepovedujemo obiske. Prepoved velja do preklica," so sporočili iz UKC Maribor, kjer je že doslej na vseh oddelkih veljala omejitev obiskov na eno zdravo osebo.
Hkrati prosijo, da osebe s prehladnimi ali drugimi nalezljivimi boleznimi ne obiskujejo bolnišnice še vsaj 24 ur po prenehanju bolezenskih težav. V kolikor obiskovalec ni povsem zdrav, obisk pa je neodložljiv, se je potrebno pred obiskom oglasiti pri zdravstvenem osebju na oddelku. Pred vstopom v bolniško sobo je potrebno umiti ali razkužiti roke, prav tako tudi ob odhodu.
Obiske v porodnišnici priporočajo le možu oz. partnerju, izključno v času obiskov od ponedeljka do petka od 10.30 do 11.30 in med 16. in 17. uro, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa od 14. do 15. ure.
"Obiskovalce naprošamo, da ob obisku upoštevajo navodila zdravstvenih delavcev, upoštevajo uvedene ukrepe in omejitev obiskov ter tako pripomorejo k omejitvi širjenja respiratornih virusov," dodajajo v UKC.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta