V Mariboru zbirajo obrazce na treh mestih

Barbara Bradač Barbara Bradač
06.09.2022 19:10

Inštitut 8. marec z namenom vložitve zakonske pobude v parlamentarno proceduro pred upravnimi enotami po državi zbira pet tisoč overjenih podpisov​. Lahko se jih pošlje po pošti ali odda na zbirnem mestu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Danes so bili v Mariboru, jutri bodo dopoldne v Rušah in popoldne na Ptuju. 
Igor Napast

Predstavnice in predstavniki Inštituta 8. marec so danes pred mariborsko upravno enoto ozaveščali o kampanji Za otroke gre in zbirali podpisane obrazce v podporo dvema zakonskima pobudama, s katerima bi vsem osnovnošolcem omogočili brezplačno kosilo. Obrazce je mogoče oddati z elektronskim podpisom ali pa podpisane v prisotnosti uradne osebe na eni od upravnih enot v poslovnem času. Slednje pošljete po pošti na naslov Inštituta 8. marec ali pa v Mariboru pustite v MKC Kibla, v kavarni Rooster in kavarni HiKoFi. Kot je povedala članica inštituta Maja Koražija, so do zdaj zbrali tisoč elektronsko podpisanih obrazcev. Predlog inštituta šolsko kosilo uvaja kot javno službo in ne več kot tržno dejavnost, s čimer se ureja tudi zaposlitev in delavske pravice kuharjev, kar pomeni, tako Koražija, "da se ukinja outsourcing, kuharji in kuharice bi bili zaposleni na šolah, njihove plače in druge stroške, kot je energija, pa bi krila država". Podporo predlogu zakona je izrazila tudi Darja Vrečko, predstavnica Sindikata uslužbencev plačne skupine J, saj je, kot je povedala, to prvi korak k urejanju delavskih pravic plačne skupine J, kamor sodijo vsi zaposlenih v šolskih kuhinjah, umeščeni nižje od minimalne plače.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta