(VIDEO) Napad na županov lokal naj bi bili izvedli stari znanci policije, oglasil se je tudi Fištravec

Igor Selan Igor Selan
06.06.2019 17:52

Policija je zaradi marčevskega napada na županov lokal Rožmarin ovadila štiri osebe; po naših neuradnih informacijah naj bi bil napeljevanja k napadu osumljen 41-letni Robert Reher, pomoči pri tem dejanju pa 48-letni Danijel Marhold.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Mariborski kriminalisti so sporočili, da so zaradi napada na lokal Rožmarin v lasti župana Saše Arsenoviča, ki se je zgodil 28. marca, kazensko ovadili štiri osebe, vse štiri stanujoče na območju Maribora. Kot je povedal vodja mariborskih kriminalistov Andrej Kolbl, so v preiskavi ugotovili, da sta omenjenega dne do gostinskega objekta prišla 21- in 17-letni moški, nanj namestila pirotehnični izdelek in ga aktivirala, pri čemer je nastala materialna škoda. Potem ko je policija njune fotografije objavila v medijih, sta se po informacijah policije moška sama javila na policijski postaji 1, po naših neuradnih informacijah pa naj bi enega od napadalcev policiji prijavil kar njegov oče. "Z nadaljnjim zbiranjem dokazov je bilo ugotovljeno, da sta se napadalca marca sestala z 41-letnim moškim, ki jima je predlagal izvršitev tega kaznivega dejanja in zanj plačal 300 evrov. Pirotehnični izdelek jima je izročil 48-letni moški. Tako je bilo ugotovljeno, da je 41-letni moški napeljevalec k dejanju, 48-letni moški pa je nudil pomoč pri izvršitvi dejanja," je povedal Kolbl.

Saso Bizjak
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta