(VIDEO) Neverjetna gneča na predčasnem volišču v Mariboru

beb
13.11.2018 14:16
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

V številnih občinah po Sloveniji lahko volivci danes, jutri in v četrtek že pred nedeljo, ko je splošni volilni dan, oddajo svoj glas za županskega kandidata, listo za občinske oziroma mestne svete, ter predstavnike ožjih skupnosti občin. Kdaj bodo volišča za predčasno glasovanje odprta, določijo po občinah sami. V Mariboru je bila že danes, na prvi dan neverjetna gneča. In zakaj so ljudje že danes prišli volit?   
{embed_youtube}https://youtu.be/pxQJlHiq_6A{/embed_youtube}
​Opaziti je bilo skupinske prihode na volišče, nekateri so imeli tudi listke z navodili. Po družabnih omrežjih so posamezne skupine kontakte v svojih imenikih nagovarjale, naj gredo volit, nato pa fotografirajo ter objavijo na družbenem omrežju z geslom določenega kandidata. Zelo podobno je bilo pred štirimi leti, ko so člani volilne komisije in volilnega odbora prav tako pripovedovali, da so se nekateri želeli pri njih namesto z osebnim dokumentom legitimirati kar z vizitko določenega kandidata. Predsednik volilne komisije Branko Reisman je že takrat povedal, da to ni v nasprotju s pravili, ampak bolj stvar etike, da je v prvi vrsti pomembno, da je zagotovljeno tajno glasovanje. 

Župana, predstavnike v mestnem sveti in v četrtnih skupnostih se voli na lokalnih volitvah.
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta