Vrtčevski koncert s 6pack Čukurjem za dober namen

Jana Juvan Jana Juvan
22.03.2023 19:09

Na tradicionalnem koncertu Vrtca Ivana Glinška Maribor so zbirali dobrodelne prispevke za društvo Up-ornik

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Otroci so se z mentorji na nastop pripravljali vse od jeseni.
Saso Bizjak

Dvorano Union so nocoj preplavili plešoči in pojoči krtki, lisičke, čuki, vodne živali, račke, žuželke, metuljčki, murenčki, kresničke. Otroci in vzgojitelji iz Vrtca Ivana Glinška Maribor so priredili že 11. tradicionalni koncert, ki je tokrat nosil okoljevarstveno obarvan naslov Samo en planet imamo, nikomur ga ne damo!. Nastopili so vse plesne skupine in pevski zbori iz vseh enot tega vrtca. Spremljali so jih Ervin Hozjan na trobenti in kitari, Sanja Marinšek na klarinetu, Larisa in Nina Senekovič na harmoniki. Točke, ki so jih otroci z mentorji pripravljali vse od jeseni, so seveda ustvarile kolektivno ganjenost staršev v nabito polni dvorani.

Saso Bizjak

Vmes pa so organizatorji poskrbeli tudi za glasbeno presenečenje s priljubljenim štajerskim raperjem 6pack Čukurjem. Znova je otroke spremljala tudi njihova nekdanja sodelavka in pevka Zala Kores iz dua De Liri, tokrat v duetu z Lukom Banovićem, mlade pevce je na klavirju spremljala Miša Mlaj, na tolkalih pa Maj Mlaj. Nastop so zaključili eksplozivno, moči so združili prav vsi pevci, skupaj s 6pack Čukurjem so priredili zimzeleno popevko Samo milijon nas še živi. Koncert je imel tudi dobrodelno noto, namesto vstopnine so namreč v skrinjicah pred vhodom zbirali prostovoljne prispevke, katerih izkupiček bodo namenili humanitarnemu društvu Up-ornik, ki ga vodi Boris Krabonja. "Menim, da je treba že najmlajše generacije vzgajati v duhu povezanosti in jih opolnomočiti z vzorom naših dejanj za boljši jutri," je v vabilu staršem zapisala ravnateljica Ester Mlaj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta