Zakaj letos v Mariboru ni bilo koncerta Gremo na prvi rok?

Miha Dajčman Miha Dajčman
21.10.2019 10:37

Iz Študentskega sveta Univerze v Mariboru so nam sporočili, da zadnja izvedba koncerta ni imela učinka, ki so si ga želeli.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dvorana UŠC Leona Štuklja je bila oktobra 2018 najbolj polna med nastopom skupine Tabu. 
Miha Dajčman

Mnogi študenti Univerze v Mariboru so se prve tedne novega študijskega leta spraševali, zakaj letos ni bil organiziran tradicionalni koncert ob uvodu v študijsko leto, imenovan Gremo na prvi rok.
To vprašanje smo zastavili vršilki dolžnosti prorektorja za študentska vprašanja Univerze v Mariboru. Živa Ledinek je v pisnem odgovoru zapisala: "Študentski svet Univerze v Mariboru je na spletni strani www.gremo-na-prvi-rok.si/ objavil obvestilo, da v študijskem letu 2019/2020 ne bo organiziral koncerta Gremo na prvi rok. Odločitev so skupaj sprejeli predsedniki študentskih svetov fakultet Univerze v Mariboru pri pregledu letošnjega projektnega plana. Naj poudarim, da je odločitev temeljila predvsem na dejstvu, da zadnja izvedba koncerta ni imela dosega in učinka na študentsko populacijo, ki smo si ga želeli, zato smo ocenili, da izvedba tovrstnega koncerta za Študentski svet Univerze v Mariboru ni smotrna. Odločitev o izvedbi oziroma obliki izvedbe koncerta Gremo na prvi rok v letu 2020 bo sprejeta v začetku leta 2020, ko bo Študentski svet Univerze v Mariboru ponovno sprejemal svoj projektni plan."
Na spletni strani dogodka je Študentski svet Univerze v Mariboru objavil vest, da v študijskem letu 2019/2020 ne bo dogodka Gremo na prvi rok, so pa študente povabili na druge aktivnosti, ki jih organizirajo: "Ponovno vam ponujamo možnost brezplačne udeležbe na jezikovnih tečajih, odprte bodo tudi prijave ekip na Univerzitetno športno ligo za prvaka Univerze v Mariboru, v decembru pa bomo izvajali razne dobrodelno obarvane projekte. Ne pozabite na volitve v Študentske svete fakultet, ki bodo potekale oktobra/novembra."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta