Zaradi plina evakuirali 32 Mariborčanov v Novi vasi

Nina Ambrož
11.01.2021 17:41
Vodja gasilske intervencije Drago Žibek je potrdil, da je uhajal zemeljski plin.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Delavci Plinarne Maribor so zaprli ventil za dotok plina do več objektov v Prušnikovi ulici.
Foto: Sašo BIZJAK
Sašo Bizjak

Ko so Mariborčani v blokovskem naselju v Novi vasi danes dopoldan zaznali neprijetni vonj, značilen za uhajanje plin, so na pomoč poklicali Gasilsko brigado Maribor. Na lokacijo sta se odpravila tudi monter in ekipa Plinarne Maribor. Zaradi potencialne nevarnosti iztekanja nevarne snovi in možnosti eksplozije so evakuirali 32 stanovalcev Prušnikove ulice. A se je zadeva dobro in srečno iztekla, stanovalci so se kmalu lahko vrnili v svoja stanovanja. Vodja gasilske intervencije Drago Žibek je potrdil, da je uhajal zemeljski plin. Ko so prezračili stanovanja, kleti, stopnišča, jaške in opravili detekcijo, se je izkazalo, da nevarnosti za prebivalce ni (več).

Sašo Bizjak

Vzrok, ki ga je ugotovila Plinarna Maribor, je bil na zunanji napeljavi. Zato so zaprli ventil za dotok plina do več objektov v Prušnikovi ulici. Ogrevanje na tistem območju po podatkih gasilcev naj ne bi bilo izključno vezano na plin, stanovalci naj bi ga uporabljali pretežno za kuhinjske aparate. Iz Plinarne Maribor, ki jo vodi direktor Boštjan Vrhovšek, so po prvih izsledkih pojasnili, da so takoj pričeli z gradbenimi deli in sanacijo. Dodali so, da bodo "predvidoma do 12. januarja brez plina štirje vhodi, ko bo ventil zamenjan in v notranjo plinovodno napeljavo spuščen plin in omogočena oskrba." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta