Zavod za turizem na udaru inšpekcij

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
11.04.2019 17:51

Direktorici nenaklonjen svet Zavoda za turizem Maribor - Pohorje je delo Doris Urbančič Windisch ocenil z "zadostno dve".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Doris Urbančič Windisch, direktorica Zavoda za turizem Maribor - Pohorje
Andrej Petelinšek

Svet Zavoda za turizem Maribor - Pohorje je minulo sredo sklical izredno sejo zaradi prijave domnevne kršitve delovnopravne zakonodaje oziroma inšpekcijskega nadzora, ki je prijavi sledil. Kot je pojasnil Gregor Bezlaj, predsednik sveta zavoda, so sejo sklicali na zahtevo župana Saše Arsenoviča, ki jim je naložil, da glede tega pridobijo dokumentacijo in izjavo direktorice Doris Urbančič Windisch.
Za kaj gre? Inšpekcija za delo je pregled opravila na podlagi anonimne prijave in prijave ene od zaposlenih v zavodu. Delavka se je pritožila, ker ni napredovala, a inšpekcija nepravilnosti po besedah direktorice ni ugotovila, saj zaposlena s srednješolsko izobrazbo pogojev za napredovanje ne izpolnjuje. Kakšni so očitki v anonimki, pa ne ve, saj je ni videla, še pravi. Je pa inšpekcija v obeh nadzorih preverjala delovna razmerja in po zagotovilih Urbančič Windischeve nepravilnosti ni ugotovila. Na končno poročilo v eni zadevi še čaka.

"V zavodu se pregleduje vse. Nič nimamo skrivati in nič ni narobe," plaz inšpekcijskih pregledov komentira direktorica Doris Urbančič Windisch.
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta