Župan Arsenovič: Odstranili bomo tudi druge grafite s sovražno vsebino

MBK
28.04.2020 18:38

Po sobotnem brisanju grafita s podobo Janeza Janše na območju Pekarne bo mariborska občina v okviru vseslovenske akcije čiščenja okolja odstranila še nekaj grafitov, ki komunicirajo sovražno vsebino.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Grafit premierja Janeza Janše z iztegnjeno roko je minulo soboto v akcijo spravil policiste, gasilce in mariborskega župana. 
Sašo Bizjak

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je po sobotni akciji brisanja grafita s podobo Janeza Janše na območju Pekarne napovedal, da se bo v mestu nadaljevalo odstranjevanje grafitov in drugih poslikav s sovražnim govorom, s fašističnimi simboli oziroma simboli ideologij in političnih sistemov, ki izražajo protidemokratične, totalitarne in avtoritarne težnje. "Ker gre za občutljivo tematiko, se je MO Maribor v prihodnje loteva sistematično in premišljeno," so sporočili z občine.
Da vodstvo MOM misli resno, bodo pokazali na sredini vseslovenski akciji čiščenja okolja, ki jo organizirajo slovenske mestne občine. "Odstranili bomo nekaj grafitov na lokacijah, ki so v lasti MOM in nedvomno komunicirajo sovražno vsebino," so napovedali na občini in dodali, da bodo konkretne lokacije sporočili jutri.

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta