Dare Vršič: Na Obali je manj pritiska in stresa kot v Mariboru

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
17.09.2019 20:40

Nekdanji član vijoličastih o novem začetku v Kopru, vzpenjanju proti prvi ligi in gostovanju Štajercev na Bonifiki

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nekoč je na Bonifiki pomagal nogometašem Maribora, danes pa bo njihov nasprotnik.
Fpa

Pet let in pol je živel z nogometaši Maribora, danes pa bo njihov nasprotnik v osmini finala pokala Slovenije. Dare Vršič je najodmevnejša poletna okrepitev Kopra. Nekdanje soigralce bo Apačan pričakal z dobro popotnico. Klub z Bonifike se je po nedeljski zmagi v Radomljah zavihtel na vrh druge lige. "Tega si želimo. A prvo mesto ni naš cilj po osmih tekmah, ampak na koncu sezone. Začeli smo malo slabše, zdaj pa prihajamo k sebi," je pogovor za Večer začel napadalni vezist, ki bo čez osem dni dopolnil 35 let.
Ravno dovolj tekem ste odigrali, da lahko ocenite, kako kvalitetna je druga liga. So velike razlike s prvo?
"Prve tekme, ko nismo bili stoodstotni in smo se mučili, so pokazale, da ni enostavno. Nobena tekma ni lahka, tudi igrišča ne dovolijo, da bi se sprehodili čez ligo. Predvsem v gosteh je veliko težje igrati, čisto moraš biti notri, če hočeš zmagovati."
Predsednik Anto Guberac nam je dejal, da klubu še malo manjka, da bi bil povsem profesionalen. Kako to doživljate vi?
"Stvar je dobra, super narejena. Ljudje v klubu in okrog njega se trudijo, so motivirani in imajo ambicije. Tudi rezultati govorijo, da je zadeva dobro zastavljena, urejena. Zdaj smo prišli na svoje mesto."
Po izpadu v četrto ligo se je Koper hitro vzpenjal, v dveh letih je prišel do druge lige. Je možna ekspresna vrnitev v prvo ligo?
"Seveda! Cilj je, da najhitreje pridemo v prvo ligo. Klub in mesto moramo postaviti tja, kamor spada. Sam vidim Koper v vrhu slovenskega nogometa, verjamem, da nas v prihodnosti čaka boj z najboljšimi ekipami v državi."

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta