Slovenija brez selektorja? Dinamo snubi Matjaža Keka

M.K.
09.07.2020 09:24

Po poročanju hrvaških medijev je zagrebški klub novega trenerja našel v Mariboru

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Leta 2017 je Matjaž Kek klub, za katerega igra slovenski reprezentant Petar Stojanović, sklatil s hrvaškega prestola. 
Andrej Petelinšek

Hrvaški nogometni velikan Dinamo išče trenerja. Naslednika Igorja Jovičevićeva, nekdanjega trenerja Celje, ki je na klop zagrebških modrih sedel med koronapremorom, ko Nenad Bjelica ni pristal na znižanje plače, odnesel pa ga je nedeljski poraz na Reki, naj bi našel kar v Sloveniji. Po poročanju Sportskih novosti bo najuspešnejši hrvaški klub prevzel Matjaž Kek. Od uradnega prihoda v Zagreb naj bi ga ločili le detajli, piše hrvaški športni časnik.
Kek ima bogate izkušnje iz hrvaškega nogometa. Pet let in pol je vodil Rijeko, jo leta 2017 odpeljal do prvega naslova državnih prvakov v samostojni državi, osvojil pa še dva pokala. Po koncu reške zgodbe je Mariborčan prevzel slovensko nogometno reprezentanco. Vodil jo je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Že po koncu lanskega reprezentančnega ciklusa so se pojavile informacije, da ima nekdanji kapetan in trener Maribora na mizi ponudbe za odhod. "Pogodba mi traja še nekaj časa, se pa je ne oklepam, znam oceniti, kdaj bo dovolj. Klubi se pojavljajo. Kaj mislim o tem, naj ostane pri meni. Samopromotor pa res nisem," nam je dejal novembra.
Hrvaški mediji poročajo, da je Kek v stikih z zagrebškim klubom, kmalu pa naj bi sledil tudi sestanek z vodstvom Nogometne zveze Slovenije, s katero ima selektor pogodbo sklenjeno do leta 2022.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta