(VIDEO) Standard nogometa v Sloveniji je visok. Celje je ekipa, ki igra dober nogomet, pravi Oduwa

V tej sezoni je Dundalk po osmih krogih na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V sezoni 2016/17 je Dundalku uspel preboj v skupinski del evropske lige.
EPA

Aktualni irski prvaki in pokalni zmagovalci trenutno za vodilno ekipo prvenstva zaostajajo za osem točk, v petek so remizirali proti Waterfordu (trenutno peto mesto na lestvici s tekmo manj). Slovenske prvake, mesto Celje in Slovenijo so v minulih dneh na svoji spletni strani temeljito predstavili. Med objavljenimi fotografijami je bil tudi utrinek s slavja naslova v Celju 22. julija, ki ga je posnel Večerov fotoreporter.
{twitter}https://twitter.com/mihadajcman/status/1295803790386507778{/twitter}
Nocoj slovenskim medijem Irci niso bili na voljo, tudi oni morajo upoštevati navodila Evropske nogometne zveze (Uefe) in biti izolirani. Dogajanje, povezano s sodelovanjem na mednarodnem prizorišču, pa jim zagotovo ni tuje kot večini Celjanov, ki v Evropi sodelujejo po petih letih. Dundalk je v prejšnji sezoni v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov napredoval po streljanju enajstmetrovk proti Rigi, nato pa izpadel proti Qarabagu. V tretjem krogu kvalifikacij za evropsko ligo so bili od Ircev nato boljši nogometaši Slovana Bratislave, ki so se v pozitivni luči nato predstavili tudi v rednem delu evropske lige.
V minuli sezoni je Dundalk, klub, ustanovljen leta 1903, šest let pred celjskim, prvenstvo osvojil z enajstimi točkami prednosti. Član 13-kratnih irskih prvakov je tudi 24-letni Nathan Oduwa, ki je bil med februarjem 2017 in januarjem 2018 član Olimpije. "Ko sem igral še v Sloveniji, je bilo Celje ekipa, ki je mojemu tedanjemu klubu, Olimpiji, nenehno povzročala težave," je nekdanji član Tottenhama o Celju dejal za spletno stran kluba, v katerem se še ni naigral, zbral je le nekaj minut, ekipi pa se je pridružil marca. "Standard nogometa v Sloveniji je precej visok. To je majhna država, vendar bi bili presenečeni nad tem, kako izenačena je njihova liga in kakšne tehnične sposobnosti ima večina ekip. Celje je ekipa, ki igra dober nogomet, vedno pa je bila znana po napadalnem pristopu. Nikakor jih ne smemo podcenjevati," je še dejal nekdanji mladinski reprezentant Anglije.
{twitter}https://twitter.com/mihadajcman/status/1295804996685041665{/twitter}
Sean Hoare, osrednji branilec Dundalka, je za spletno stran kluba dan pred tekmo opozoril na dobre nasprotnike iz Slovenije ter spomnil na uspeh irskih prvakov iz leta 2016, ko so igrali v skupinskem delu evropske lige: "Slovenska liga je dobra in očitno so kvalitetni, saj so ligo osvojili. Vendar mi smo irski prvaki in v preteklosti smo se nekajkrat dobro predstavili v Evropi."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta